16.4 C
Ljubljana
četrtek, 29 julija, 2021

Policisti PU Ljubljana so prijeli 19 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo

V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 213  klicev  za  posredovanje  v  interventnih  dogodkih.  Od  navedenih so policisti  s  področja  kriminalitete  obravnavali  74 dogodkov, s področja javnega  reda  in  miru  54  dogodkov  in  s  področja prometne varnosti 61 dogodkov.

Policisti  so  med drugim s področja kriminalitete obravnavali 15 tatvin, 8vlomov  (v  treh primerih je ostalo pri poskusu) in 6 primerov poškodovanjatuje  stvari. 

Prav  tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini,kjer zbirajo obvestila glede suma storitve kaznivega dejanja. 

S področja prometne varnosti so obravnavali 9 prometnih nesreč z materialnoškodo  in  7 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami, ter nesrečo v kateri jebil   udeleženec  huje  poškodovan. 

Štirim  večkratnim  kršiteljem  cestnoprometnih predpisov so zasegli vozilo. 

S  področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 13 krat na  javnem  kraju  in  7  krat  v  zasebnem prostoru  (ena  oseba  je bila pridržana). 

Nezakoniti migranti

Med  11.  6.  2020,  od  6.  ure  in  12.  6. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske  uprave  Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne mejena  območju  Bosljive  Loke,  Gotenice, Cerknice in Ljubljane, izsledili in prijeli  19 tujcev (drž. Maroka, Afganistana in Alžirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta

Na  območju  Ribnice  je bilo vlomljeno v vikend, od koder so bila odtujena živila. Lastnik je oškodovan za okoli 100 evrov.

V  Mostah  je bilo vlomljeno v garažo, od koder je bilo odtujeno električnoorodje. Povzročeno je bilo za okoli 400 evrov škode.

V  Šiški  je  bilo vlomljeno v vrtno lopo, od koder je bil odtujen agregat.Škoda znaša okoli 180 evrov.

V  okolici  Grosuplja  je  bilo vlomljeno v garažo, od koder je bil odtujenkros motor. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.

V  Mostah je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno orodje. Škodaznaša okoli 800 evrov. 

Prometni nesreči

Včeraj,  okoli  8.30  se  je  na  kolesarski  stezi  ob  Šmartinski cesti v Ljubljani  zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena kolesarja. Po  do  sedaj  zbranih  obvestilih  je  do  nesreče prišlo, ker je 65 letni kolesar  pri  vožnji v smeri Kajuhove ulice dohitel skupino kolesarjev pred njim  in  jih  nepravilno prehitel. Pri tem je trčil v eno izmed kolesark v koloni  in padel čez zelenico na vozišče. Pri tem se je kolesar, ki ni imel čelade, huje  telesno  poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC  Ljubljana, njegovo življenje pa je ogroženo.  Policisti nadaljujejo zzbiranjem  obvestil, o vseh okoliščinah pa bodo obvestili pristojno državnotožilstvo. 

Včeraj,  okoli  10.30 ure je v križišču Šmartinske in Topniške ulice prišlo do  prometne  nesreče v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar.  Nesrečo je povzročil kolesar, ki je v križišče zapeljal v napačni smeri  vožnje  zaradi  česar  je  voznik  osebnega  vozila trčil v njega. V nesreči se je kolesar lažje poškodoval, izdan mu je bil plačilni nalog. 

Vir: Policijska uprava Ljubljana 

Zadnje novice

Sorodne vsebine