12.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

Policisti PU Koper so posredovali v 73 dogodkih; prijeli so 16 nezakonitih migrantov

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 73 nujnih primerih in na številko “113” skupno prejeli 254 klicev. Obravnavali so  8 prometnih nesreč, pri katerih se je 1 oseba huje telesno poškodovala, pri  ostalih pa je nastala le materialna škoda. S področja kriminalitete so obravnavali  6  tatvin, 2 vloma, 2 poškodovanji tuje stvari. Zaradi kršitev javnega  reda  in  miru  so  policisti intervenirali v 5 primerih (1-krat v zasebnem prostoru in 4-krat na javnem kraju).

Ob  11.  uri  so  bili  policisti obveščeni  o  delovni  nesreči, ki se je zgodila na gradbišču  pri  naselju Beka. Policisti so na kraju ugotovili, da se je tam prevrnil  delovni  stroj  Volvo, ki ga je upravljal 51- letni moški iz Nove Gorice. Moški se je v nesreči lažje telesno poškodoval. Po vseh ugotovitvah bodo policisti na okrožno državno tožilstvo poslali poročilo.

Kriminal in poživila

Preko  noči  je  nekdo  vlomil  v  gostilno na Črnem Kalu in iz notranjosti odtujil gotovino. Lastnika je oškodoval za 400 EUR. Sledi kazenska ovadba.

Ob  14.30  so  kozinski  policisti  zaustavili  32-letnega voznika osebnega voznika,  ki  je odklonil strokovni pregled na mamila. Ker je bil pozitiven na  hitri  test  za  ugotavljanje  simptomov vožnje pod vplivom mamil so mu prepovedali  nadaljnjo  vožnjo  in  mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Iz urgence SB Izola nas je nekaj minut po 22 uri poklical 61-letni moški in povedal, da je bil pri Nožedu samoudeležen v prometni nesreči. Policisti so ugotovili,  da  je  moški  pri  odcepu za Nožed padel z motorjem in pri tem utrpel  hudo  telesno  poškodbo.  Alkotest  je pokazal 0.00 mg/l. Policisti nadaljujejo  z  ugotavljanjem  okoliščin  prometne  nesreče, sledi ustrezen ukrep.

Ob  22.23  je  prišlo  do  požara  v  trgovini v Ankaranu. Gasilci so požar pogasili,  kriminalisti  pa  trenutno opravljalo ogled in ugotavljajo vzrok požara. O ugotovitvah bodo obvestili državno tožilstvo.

V  Portorožu  so  policisti  ob  02.21  ustavili  24-letno voznico osebnega vozila,  kateri  je  alkotest pokazal rezultat 0.69 mg/l. Prepovedana ji je bila nadaljnja vožnja ter začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper nje bo sodniku za prekrške podan obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper smo v zadnjih 24ih urah obravnavali 16 oseb, ki so nezakonito prestopile državno mejo.

Obravnavani po enotah:

PP Il. Bistrica   5

PPIU Koper    11

Nihče od obravnavanih na območju Slovenije ni zaprosil za mednarodno zaščito. 11 oseb je bilo nameščenih v Center za tujce v Postojni, 5 pa je bilo vrnjenih hrvaškim varnostnim organom.

Po državljanstvih:

Afganistan      2

Pakistan         14

Vir: Policijska uprava Koper

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine