17.8 C
Ljubljana
četrtek, 5 avgusta, 2021

Policisti PU Koper posredovali v 58 nujnih dogodkih; prijeli pet ilegalnih migrantov

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 58 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 179 klicev. Obravnavali so 9 prometnih nesreč z materialno škodo in dve z lažjimi poškodbami, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 8 tatvin in dve poškodovanji tuje stvari. Obravnavali so tudi en primer nasilja v družini. Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali v 8 primerih.

Ob 11.43 je na mejnem prehodu Starod iz Slovenije želel izstopiti 55-letni državljan Hrvaške s tovornim vozilom. Policisti so ugotovili, da je tovor namenjen v Zagreb, voznik pa je na listini CMR – listina o tovoru ponaredil mesto razkladanja tovora na Reko. S tem dejanjem se je voznik izognil plačilu cestnine, s čimer je kršil tudi določila cestnoprometnih predpisov (omejitev prometa – lokalni promet). Izrečena mu je bila globa zaradi kršitve Zakona o cestah, zaradi ponarejanja listine pa mu sledi tudi kazenska ovadba.

Različni dogodki

Ob 13.43 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Strunjanu. Udeležena so bila štiri vozila. Policisti so na kraju ugotovili, da je 32-letni Ljubljančan peljal z avtomobilom od Izole proti Strunjanu, na sredini drevoreda v Strunjanu pa je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v zadnji del osebnega avtomobila, ki ga je pred njim vozil 57-letni Novomeščan. Tega je odbilo v stoječ avto pred njim (51-letnega Koprčana).

Po trku je v vozilo prvega povzročitelja zaradi prekratke varnostne razdalje trčila še 22-letna voznica osebnega avtomobila iz Lucije. Zadnjima dvema, Ljubljančanu in Lucijčanki, je bil izdan plačilni nalog.

V Portorožu je nekdo z jadrnice, privezane v kanalu Fazan, ukradel izvenkrmni motor Yamaha, vreden 2000 evrov.

Ob 15.20 sta v Izoli trčila 21-letna voznica osebnega avtomobila in 55-letni voznik motornega kolesa s sopotnico. Sopotnica je bila v trčenju lažje poškodovana. Voznici avtomobila so policisti izdali plačilni nalog zaradi polkrožnega obračanja v stoječi koloni, vozniku motornega kolesa pa zaradi prehitevanja stoječe kolone preko polne črte.

Ob 16.34 je trčilo še v Kopru. Prometno nesrečo je zaradi izsiljevanja prednosti povzročil voznik osebnega avtomobila iz Kopra, ki je trčil v levi bok vozila, katerega je po prednostni cesti iz smeri Šmarske proti Olmu vozil Izolan. Tega je po trčenju odbilo na nasprotno smerno vozišče, kjer je čelno trčil v osebni avto drugega Koprčana. V trčenju sta bili lažje poškodovani dve osebi. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog za kršitev 56/3-1 in 88/17-14 čl. ZPrCP.

Na Belskem je ob 16.30 zagorela industrijska hala. Po prvih ugotovitvah gre za veliko materialno škodo. Nevarnih snovi ni bilo, kriminalisti pa bodo danes, po pogašenem požaru, opravili ogled kraja.

V Ilirski Bistrici so policisti zvečer ustavili 41-letnega domačina, ki za vožnjo avtomobila nima vozniškega dovoljenja. Odrejen alkotest je pokazal 0,43 mg/l, hitri test na droge pa je bil pozitiven. Sledi obdolžilni predlog, vozilo so mu zasegli.

Ob 22.53 nas je očividec obvestil, da na avtocesti od Kozine proti Divači pelje osebni avto, katerega voznik je očitno pod vplivom alkohola, saj vijuga z vozilom od leve proti desni in vozi z zmanjšano hitrostjo (približno 60 km/h). Policisti so ga izsledili na Risniku. 47-letnemu vozniku z okolice Nove Gorice so odredili alkotest, ki je pokazal 0,64 mg/l. Izdan mu je bil plačilni nalog, ker je vozil s tujimi registrskimi tablicami (izposojenimi), vozilo ni zavarovano in neregistrirano. Registrske tablice so mu zasegli, prav tako tudi vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

V Portorožu je nekdo ukradel skuter Piagio ZIP, reg. št. KP 6A-C6, v Piranu pa skuter znamke Piaggio Zip, reg. št. KP 6L-S9.

Ilegalne migracije

Od 6. ure 16. 7. 2020, do 6. ure 17. 7. 2020, smo na območju PU Koper prijeli pet ilegalnih pribežnikov: 1 x Sirija, 1 x Nepal in 3 x Afganistan.

Vir: Policijska uprava Koper

Zadnje novice

Sorodne vsebine