26.1 C
Ljubljana
sreda, 23 junija, 2021

Policisti PU Koper posredovali v 51 primerih; prijeli tudi 16 nezakonitih migrantov

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 51 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 185 klicev. Obravnavali so 4 prometne nesreče z materialno škodo, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 3 tatvine in 3 vlome. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 9 primerih.

Na izolski plaži je nekdo kopalcu ukradel denarnico, v kateri je imel dokumente, bančno kartico in 300 evrov gotovine.

V Planini pri pokopališču pa je nekdo vlomil v osebni avto in s prednjega sedeža ukradel torbico, v kateri je imela oškodovanka denarnico, osebne dokumente in bančne kartice.

Na plažo ne nosimo večje vsote gotovine, dokumentov in dragih telefonov, v avtomobilih pa ne puščamo torbic (vsaj ne na vidnih mestih), saj je to pravi magnet za tatove!

Med 18.00 in 1.00 ure je nekdo iz hiše v Portorožu, v katero je vlomil, ukradel gotovino, verižico Swarovski in moško ročno uro.

Ob 7.23 so bili policisti obveščeni, da so varnostniki na parkirišču, pred enim od nakupovalnih centrov v Kopru, našli kovček. Zavarovali so kraj in poklicali policijo. Na kraj so bili napoteni bombni tehniki Specialne enote Policije, ki so kovček razstrelili. V njem je bila le plastenka z vodo. Zadeva je bila zaključena ob 9.34.

Problematični moški

Popoldan so policiste poklicali z avtokampa v Strunjanu, kjer so imeli težave z moškim, ki se je valjal po tleh in kadil marihuano, kričal in grozil. Ob prihodu na kraj je še vedno kričal in grozil, po opozorilu policistov pa se ni pomiril.  Policisti so kršitelja iz okolice Ljubljane večkrat opozorili, umiril se je šele po uporabili prisilnih sredstev za vezanje in vklepanje. Pred tem so pri njemu našli vrečko s posušenimi rastlinskimi delci in manjši zavojček kokaina. Drogo so mu zasegli in bo opravljena analiza, kršitelju so odredili pridržanje in mu izdali plačilni nalog zaradi kršitve ZJRM (po 6/1, 7/1 in 22/1 ZJRM).

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper je bilo od 6. ure 20. 8. 2020 do 6. ure 21. 8. 2020 obravnavanih 16 ilegalnih migrantov: na območju PP Kozina 5 državljanov Afganistana in njihov vodič, državljan Gruzije, na območju  PP Koper 3 državljani Irana, na območju PP Ilirska Bistrica pa 5 državljanov Pakistana, 1 državljan Afganistana ter 1 državljanka Eritreje in 1 državljan Egipta skupaj z vodičem, državljanom Ukrajine. Postopki še potekajo.

Ob 11.30 so policisti v Topolcu ustavili osebni avto Škoda octavia, ki ga je vozil 27-letni državljan Ukrajine, v prtljažniku vozila pa sta bila ilegalna migranta, moški, državljan Egipta, in ženska, državljanka Eritreje. Voznik je bil pridržan, sledi mu kazenska ovadba.

Ob 17.24 so v Hrpeljah ustavili osebni avto Škoda karavan, v katerem je bilo 5 Afganistana, ki so prišli v Slovenijo nelegalno, in voznik, državljan Gruzije.

Ob 7.40 danes zjutraj pa so policisti pri Belvedurju ustavili še osebni avto Renault, v katerem je bilo devet oseb. Po prvih zbranih informacijah je osem ilegalnih migrantov (6x drž. Egipta, 2x drž. Iraka), voznik pa je državljan Romunije, ki je osumljen kaznivega dejanja.

Vsi postopki še potekajo.

Vir: Policijska uprava Koper

Zadnje novice

Sorodne vsebine