8.2 C
Ljubljana
sreda, 14 aprila, 2021

Policisti PU Koper so posredovali v 56 primerih; spet nezakoniti migranti

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 56 nujnih  primerih  in  na  številko 113 prejeli 156 klicev. Obravnavali so 8 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, eno z lažjimi in eno s hujšimi poškodbami, zasegli so štiri vozila. S področja kriminalitete so  obravnavali  štiri  tatvine.  Zaradi  kršitev  javnega  reda in miru so intervenirali štirikrat.

Dopoldan so policijo iz ZD Sežana obvestili, da je pri njih na zdravljenju moški, ki je bil udeležen v prometni nesreči. Policisti so ugotovili, da je 24-letnik z okolice Pivke vozil neregistriran osebni avto, s katerim je na cesti Košana – Pivka, pri Neverkah, zaradi neprilagojene hitrosti trčil v odbojno ograjo. Pri trčenju je dobil udarec v desno ramo in desno koleno, odpeljali so ga na pregled v ZD Sežana, od tu pa na preiskave v SB Izola. Voznik nima vozniškega dovoljenja, preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,20 mg/l alkohola, policisti pa so mu odredili še strokovni pregled za alkohol, mamila in zdravila. Vozilo so mu zasegli, sledi enoten obdolžilni predlog za vse kršitve.

Okoli 12. ure je v Prestranku padel 46-letni domačin, ki je peljal moped, pri vožnji zavrl in izgubil nadzor nad vozilom ter se zvrnil na desni bok in si poškodoval desno nogo. V ZD Postojna so ugotovili hujše poškodbe, zato je bil odpeljan v UKC Ljubljana. Zanj bo uveden hitri postopek z odločbo zaradi neprimerne hitrosti.

V Hrušici je ob 9.40 voznik tovornega vozila vzvratno zapeljal na dvorišče stanovanjske hiše z namenom, da raztovori asfaltni drobljenec. Pri raztovarjanju tovora je poškodoval vodnik javne električne. Po zaključenem raztovarjanju asfaltnega drobljenca je spustil tovorni prostor v vodoravno lego in odpeljal s kraja, ne vedoč za nastalo poškodbo. S tem je 38-letni voznik zaradi malomarnosti poškodoval električni vod in tako povzročil motnje v preskrbi z električno energijo na stanovanjski hiši. Sledi mu kazenska ovadba po 318/2 čl. KZ-1.

V vasi Grintovec so policisti ustavili voznika osebnega avtomobila, ki mu je potekla veljavnost vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

V Izoli pa so ustavili 53-letno voznico osebnega avtomobila, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja, vozilu pa je potekla registracija. Sledi enotni obdolžilni predlog za vožnjo brez vozniškega dovoljenja, potek veljavnosti in uporabo mobilnega telefona med vožnjo.

Ob 18. uri nam je občan prijavil, da je na koprski promenadi voznik starejšega Audija skoraj trčil v kolesarja. Policisti so izsledili 32-letnega voznika, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, opravljen hitri test za droge je bil pozitiven, strokovni pregled je odklonil. Sledi mu obdolžilni predlog.

V Piranu so imeli ob 22. uri težave s potnikom na avtobusu. S seboj je namreč prinesel pijačo in polival, nato pa grozil s pretepom. Po prihodu policistov na kraj se ni umiril, s kričanjem je nadaljeval, zatem pa so mu odredili pridržanje. Pri tem se je uprl in hotel pobegniti ter se postavil v napadalni položaj in grozil s pretepom. Uporabljena so bila prisilna sredstva, sledi mu plačilni nalog.

Ob 22.30 so policisti odvzeli vozniško dovoljenje 49-letnemu Dekančanu, ki je vozil osebni avto pod vplivom alkohola (0,74 mg alkohola v litru izdihanega zraka). Ob polnoči pa so ustavili v Sežani 50-letnega domačina, ki je napihal 0,58 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Obema sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od četrtka, 11. 6. 2020 od 6.00 ure, do danes, 12. 6. 2020 do 6.00 ure, obravnavali 14 oseb (2 osebi so vrnili italijanski varnostni organi). Enote obravnave: PP Ilirska Bistrica 6, PP Kozina 3, PP Piran 3, PPIU Koper 2.

Po državljanstvih:

Pakistan         5

Afganistan      3

Bangladeš      3

Maroko           2

Indija              1

Vir: Policijska uprava Koper

Zadnje novice

Sorodne vsebine