15.7 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Policisti PP Koper obravnavali 3 državljane Maroka za nedovoljeno prehajanje državne meje

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 38 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli 202 klica. Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, in dve z lažjimi poškodbami.  Zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali štiri  tatvine.  Šestkrat  so  intervenirali zaradi kršitev javnega reda in miru.

V Dragonji so policisti zasegli osebni avto vozniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Različni dogodki

V Portorožu je 35-letnik v hiši razgrajal in se žaljivo vedel do domačih. Ob prihodu policije se je pomiril, izdan mu je bil plačilni nalog.

Zvečer je v Portorožu padel kolesar. 71-letni domačin je peljal od Lucije proti Piranu. Po prvih podatkih naj bi padel zaradi slabosti. Odpeljali so ga v SB Izola. Preizkus alkoholiziranosti na kraju ni bil mogoč, je bil pa opravljen kasneje v SB Izola – pokazal je rezultat 0.48 mg/l. Sledi ustrezen ukrep.

Ob 2.16 smo dobili informacijo, da je na avtocesti LJ – KP pri razcepu Gabrk preko vozišča prikolica in s tem oviran promet – prehitevalni pas za Sežano in vozni pas za Koper. Policisti so ugotovili, da je voznik tovornega vozila s priklopnikom, 56-letni državljan Poljske, peljal iz Senožeč proti Kopru in zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad skupino vozil. Pri tem je odlomilo povezavo (oje) priklopnega vozila.

Priklopnik je zato je zavrtelo in je obstal na levem pasu avtoceste, smer Fernetiči. Nihče ni bil telesno poškodovan. Sledi mu globa za neprilagojeno hitrost in izrabljene pnevmatike.

Ilegalne migracije

V zadnjih 24ih urah so policisti PP Koper obravnavali 3 državljane Maroka za nedovoljeno prehajanje državne meje. Osebe bodo danes vračane hrvaškim varnostnim organom.

Vir: Policijska uprava Koper

Zadnje novice

Sorodne vsebine