15.2 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Policisti Policijske uprave Koper so intervenirali v 75 primerih; prijeli 18 nezakonitih migrantov

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 75 primerih in na številko 113 prejeli 256 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, dve prometni nesreči v katerih sta bili dve osebi lažje telesno poškodovani in zasegli dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali, vlom, tri tatvine, dve goljufiji in eno poškodovanje tuje stvari. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali osemkrat.

V okolici Kopra je nekdo izpred trgovine z mešanim blagom ukradel električni skiro črne in rdeče barve znamke Xiaomi PRO. Lastnik je oškodovan za 500 evrov.

V dopoldanskem času je neznani storilec v dveh poslovih prostorih, ki opravljata vplačila stav zavedel zaposleni, s tem, da sta mu zaposleni na podlagi njegove obljube, da bo plačal storitev, preko sistema e-stave pridobili kodo za polnjenje e-računa v vrednosti 80 eur in 70 eur, ter
omenjena listka tudi natisnili. Ko sta zaposleni listka odložili na pult je storilec zaposlene zamotil s tem, da je naročil še nekaj hitrih srečk, v času ko sta bili zaposleni obrnjeni stran od njega, pa je s telefonom preslikal kodo z listka. Ob plačilo se je storilec izgovarjal, da mu moneta ne deluje in se bo vrnil z gotovino, do česar pa ni prišlo, storilec pa je kodo unovčil še preden sta zaposleni le to stornirali.

Popoldan je bilo v okolici Divače vlomljeno v kombi. Storilec je iz notranjosti ukradel dve torbici z dokumenti, več stanovanjskimi ključi, avtomobilskim ključem osebnega avtomobila in denarjem. 38 letnik in 37 letnica sta oškodovana za približno 2.500 evrov.

Zasegi vozil

Dopoldan so policisti v Portorožu 21-letnemu državljanu Srbije s stalnim prebivališčem v Sloveniji zasegli moped, ker ne poseduje vozniškega dovoljenja.

Popoldan so policisti na vstopu na MP Sočerga 52-letnemu Ljubljančanu zasegli osebni avtomobil znamke Opel Crossland, ker ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Zoper oba voznika bo napisan obdolžilni predlog.

Popoldan so policisti v Ilirski Bistrici pridržali 59-letnika, ker je pijan v Domu starejših občanov kršil javni red in mir in se kljub ukazu policistov ni pomiril. Izdan mu bo plačilni nalog po členu 7/1 in 22/1 ZJRM.

Ob 01:53 so policisti v Luciji ustavili 34 letnega drž. Srbije z urejenim prebivališčem v Ljubljani. V postopku mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0.58 mg/l alkohola. Zanj je bilo odrejeno pridržanje, policisti pa bodo napisali še obdolžilni predlog.

Poostren nadzor voznikov

Med 15. junijem in 21. junijem smo na območju PU Koper v okviru evropskega uskaljenega nadzora nad psihofizičnim stanjem voznikov izvajali poostren nadzor. V nadzoru smo odredili 694 preizkusov z alkotestom in pri tem ugotovili, da je bilo 34 voznikov pod vplivom alkohola. Od teh 34 jih je 14 takih ki so prekoračili mejo 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, kar pomeni da bodo morali ponovno opravljati vozniški izpit. V 4 primerih so policisti ugotovili da so vozniki vozili pod vplivom prepovedanih drog.

V letošnjem letu smo na območju PU Koper v prometnih nesrečah ugotovili 53 (lani 55) voznikov, ki so povzročili prometno nesrečo in so bili pod vplivom alkohola od tega je tudi 1 povzročitelj prometne nesreče s smrtnim izidom.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti  v obdobju od torka 23. 6. 2020 od 6.00 ure do danes 24. 6. 2020 do 6.00 ure obravnavali 18 oseb. Obravnavani po enotah: PP Ilirska Bistrica 9, PP Koper 7, PPIU KP 1 in PMP Dragonja 1 (vrnjen s strani HVO) . 3 osebe so zaprosile za mednarodno zaščito, 14 oseb bo vračano tekom dananšnjega dne, 1 oseba (drž. ZDA, ki je bil vrnjen od HVO) pa je bil po postopku izpuščen.

Po državljanstvih:
Irak              7
Turčija          5
Afganistan    4
Maroko        1
ZDA            1

Vir: Policijska uprava Koper

Zadnje novice

Sorodne vsebine