9.1 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Policisti Policijske uprave Koper so intervenirali v 44 nujnih primerih; spet so prijeli več nezakonitih migrantov

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 44 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 129 klicev. Obravnavali so 8 prometnih nesreč z materialno škodo in eno s hujšimi poškodbami.

Zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 5 tatvin.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 2 primerih.

Obveščeni smo bili, da je na kolesarski poti Izola – Strunjan padla 57-letna Koprčanka s kolesom. Na cesti naj bi naglo zavrla, ker je preko ceste stekla veverica. Zadevo policisti še preverjajo, ženska pa se je pri padcu huje poškodovala (zlom gležnja).

V Izoli so 16-letneiku iz Prad na tehničnih pregledih zasegli skuter Piaggio ZIP-5O, ker je predelan, da doseže večjo hitrost od dovoljene.

Ob 15.13 smo dobili obvestilo, da se je med Kalom in Ribnico prevrnil tovornjak. Tovorno vozilo za prevoz odpadne kovine je vozil 38-letni voznik, ki se v nesreči ni poškodoval. Zapeljal je preblizu desnemu robu vozišča, zato se je vozilo prevrnilo. Povzročitelju izdan plačilni nalog (alkotest negativen, prav tako hitri test na droge). Cesta je bila zaradi dvigovanja vozila zaprta, ponovno so jo odprli ob 22.21 uri.

V bližini vasi Selce pri Pivki je lovec našel zapuščeno vozilo in nas o tem obvestil. Policisti so ugotovili, da je vozilo prijavljeno kot ukradeno v Ribnici. Lastniki so vozilo prevzeli, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem informacij.

V Portorožu so ob 19. uri ustavili 76-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je odrejen alkotest pokazal 0,54 mg na liter izdihanega zraka.

Izdan mu je bil plačilni nalog in prepovedana nadaljnja vožnja.

V Ankaranu je nekdo vlomil v barako in lastniku ukradel električno orodje (kotno brusilko znamke Hilti, pnevmatsko kladivo znamke Hilti, motorno žago znamke Sthil in kompresor). Oškodovan je za 2500 evrov.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od četrtka, 24. 9. 2020 od 6.00 ure, do danes, 25. 9. 2020 do 6.00 ure, obravnavali 13 oseb, ki so nedovoljeno vstopile v Slovenijo. Obravnavani po enotah: PP Ilirska Bistrica 10 in PP Kozina 3.

Za pomoč pri nedovoljenem prehodu so policisti izdali globo državljanu Italije in državljaki Albanije.

Ob 17.47 so policisti na Topolcu ustavili osebni avto, italijanskih registrskih številk. Voznik je bil 41-letni državljan Italije, sopotnica pa 42-letna državljanka Albanije, z urejenim statusom v Italiji. Na zadnjih sedežih sta bila še dva državljana Albanije, ki sta prišla v Slovenijo nelegalno. Po posvetu z državnim tožilstvom zadevo obravnavamo kot prekršek po Zakonu o tujcih  – pomoč pri ilegalnem prehodu (sorodstveno razmerje).

Po državljanstvih:

Afganistan   5

Maroko         5

Albanija        2

Pakistan       1

Vsi postopki še potekajo.

V

ir: Policijska uprava Koper

Zadnje novice

Sorodne vsebine