7.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Policisti obravnavali državljane Afganistana, Irana, Gabmbije in Romunije

Včeraj dopoldan so imeli policisti Policijske postaje (PP)  Gorišnica v postopku državljana Romunije, ki je z manjšim tovornim vozilom prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznih dovoljenj. Po plačilu globe so mu dovolili vstop.

 

Sinoči pa so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor imeli v Šentilju v postopku državljana Afganistana in dva državljana Irana, ki so skriti v tovornem priklopnem vozilu turških registrskih oznak nedovoljeno vstopili v našo državo na PMP Gruškovje. Postopki z njimi še niso zaključeni.

Danes zgodaj zjutraj pa so avstrijski varnostni organi policistom Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor predali državljana Gambije, ki je v Avstrijo vstopil na Šentilju z avtobusom, ta pa je pripeljal iz Italije. Tujec se je izkazal z italijansko osebo izkaznico za tujce, vendar so mu avstrijski organi v preteklosti že zavrnili vstop v njihovo državo, saj nima urejenega bivališča. Naši policisti bodo tujca še danes predali italijanskim kolegom.

Zadnje novice

Sorodne vsebine