13.4 C
Ljubljana
sreda, 28 septembra, 2022

Policisti na železniškem terminalu Tezno v kontejnerju našli osem, v priklopnem vozilu v Gruškovju pa še štiri Afganistance

Mariborski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah prejel 286 klicev,   od  tega  90  interventnih  oz.  takšnih,  da  je  bilo  potrebno posredovanje policije. V  tem  času  smo  obravnavali šest primerov nedovoljenega prestopa državne meje.

Včeraj,  že  zgodaj  popoldan so policisti PP Ormož, v gozdu med Šalovci in Obrežem izsledili in prijeli 34 tujcev, ki so pred tem na nedovoljen način, na  zeleni meji prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Med njimi je  bilo 24 državljanov Pakistana, 8 državljanov Bangladeša in dva Indijca.

Policisti  so  ugotovili, da je vmes 10 takih, vsi državljani Pakistana, ki so  bili  25.  4.  2019  že  obravnavni na PP Črnomelj in so bili takrat že vrnjeni  hrvaškim  varnostnim  organom. Vse bodo predvidoma še danes vrnili hrvaškim organom.

Sinoči  so  policisti  v  razmahu  15  minut v Paradižu ustavili dva osebna avtomobila  poljskih  registrskih  oznak.  V vsakem od teh vozil so bili po štirje  Poljaki, ki so državno mejo prestopili na mestu, kjer ni mejnega prehoda. Zaradi tega so jih oglobili.

Sinoči,  malo pred pol deseto je turški voznik tovornega priklopnega vozila obvestil  zaposlene  na železniškem terminalu na Teznem v Mariboru, kjer je čakal na natovarjanje na vlak,  da v svojem priklopnem vozilu (kontejnerju) sliši trkanje. Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor so ugotovili,  da  je bilo v kontejnerju skritih 8 državljanov Afganistana, ki so  na  tak  način,  29.  8.  2019,  okoli 8.50 nedovoljeno vstopili v našo državo.  Eden od njih je bil tako dehidriran, da so ga z reševalnim vozilom prepeljali  v  UKC  Maribor. Po njihovih izjavah so namreč bili v vozilu že dva  dni.  Po  oskrbi  so  ga odpustili. Tujce bodo predvidoma danes vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Sinoči,  okoli 21. 40 so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, s  pomočjo  merilca  CO2  in  detektorja  srčnega utripa ugotovili, da se v priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak prevažajo 4 državljani Afganistana, ki so se na tak način nameravali izmakniti mejni kontroli. Vse so zavrnili nazaj na Hrvaško.

Danes  zjutraj,  ob  6.30  so  policisti  PP  Ormož na železniški postaji v Ormožu, na vlaku, ki je pripeljal iz Ljutomera, prijeli dva Sirijca, ki sta državno  mejo  med  Hrvaško in Slovenijo prestopila na območju PP Ljutomer. Oba so predali v postopek ljutomerskim policistom.

Vir: Policijska uprava Maribor

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine