10.1 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Policisti na območju Kočevja, Grosuplja, Ribnice, Puca, Unca, Petrine in Ljubljane izsledili in prijeli 64 migrantov

V  preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 466  klicev  za  posredovanje  v  interventnih  dogodkih.  Od  navedenih so policisti  s  področja  kriminalitete  obravnavali 112 dogodkov, s področja javnega  reda  in  miru  148  dogodkov  in s področja prometne varnosti 139 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 24  tatvin,  15  vlomov  (v  osmih  primerih  je  ostalo pri poskusu) in 10 primerov   poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v treh primerih nasilja v  družini,  kjer  okoliščine  še  preiskujejo  in  bodo  o  vsem obveščali pristojno državno tožilstvo.

S   področja  prometne  varnosti  so  obravnavali  27  prometnih  nesreč  z materialno  škodo,  13  nesreč  z  lahkimi  telesnimi poškodbami, nesrečo v kateri  je  bila  huje  poškodovana  peška  in  nesrečo s smrtnim izidom na območju  Medvod. Štirim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

S  področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 30 krat na javnem kraju (ena oseba je bil pridržana) in 21 krat v zasebnem prostoru (dve osebi sta bili pridržani).

Med  12.  6.  2020,  od  6.  ure  in  14.  6. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske  uprave  Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na  območju  Kočevja, Grosuplja, Ribnice, Puca, Unca, Petrine in Ljubljane izsledili in prijeli 64 tujcev (drž. Maroka, Alžirije, Afganistana, Sudana, Libije, Pakistana in Bangladeša), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta

Za  Bežigradom je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil denarnico. Povzročil je za okoli 50 evrov škode.

V Šiški je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 1400 evrov.

V  Centru  je  bilo vlomljeno v garažo, od koder je bila odtujena alkoholna pijača. Škoda znaša okoli 300 evrov.

V  Centru je bilo vlomljeno v garažo, od koder je bilo odtujeno kolo znamke BMX. Lastnik je oškodovan za okoli 200 evrov.

V  Mostah  je  bilo vlomljeno v kiosk, od koder je neznani storilec odtujil alkoholno pijačo. Povzročil je za okoli 100 evrov škode.

Na območju Vrhnike je bilo vlomljeno v vikend, od koder je neznani storilec odtujil prehrambne artikle. Povzročil je za okoli 100 evrov škode.

Na  območju  Grosuplja  je  bilo  vlomljeno  v vrtno lopo, od koder je bila odtujena kosilnica. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

Drzna tatvina

V  petek smo bili obveščeni o drzni tatvini na območju Bežigrada, do katere je  prišlo  tekom noči. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec ponoči, ko  je  oškodovanec  spal,  skozi  teraso  vstopil v stanovanje in iz njega odtujil  gotovino.  Nato  je  pregledal še odklenjeno vozilo ob objektu, od koder  je  prav tako odtujil gotovino. S tem dejanjem je povzročil za okoli 300  evrov škode. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem  obvestil  in  bodo  o  vseh  znanih dejstvih obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče

Včeraj, nekaj pred 10. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči na primorski avtocesti za izvozom Brezovica proti Kopru. V nesreči so bila udeležena štiri osebna vozila. Nesrečo je povzročila voznica osebnega vozila, ki je vozila na prekratki varnostni razdalji do vozila pred seboj, ki se je ustavilo zaradi zgoščenega prometa. Za voznico se je voznik osebnega vozila uspel pravočasno ustaviti, nato pa je v njegovo vozilo prav tako zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil četrti voznik, oba pa je odbilo nato naprej v prvi dve vozili.

V nesreči so bili trije udeleženci lažje poškodovani in s kraja odpeljani z reševalnim vozilom. Voznici in zadnjemu vozniku v nesreči sta bila izdana plačilna naloga. Zaradi nesreče so v smeri proti Kopru nastajali daljši zastoji.

V petek, okoli 11. ure je na severni ljubljanski obvoznici, med Celovško cesto in izvozom Bežigrad prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Voznica osebnega vozila je vozila z neprilagojeno hitrostjo in zato trčila v voznico pred seboj, ki je upočasnila zaradi gostote prometa. Povzročiteljico je nato odbilo v betonsko ograjo, kjer se je vozilo obrnilo na streho in obstalo na desnem prometnem pasu. Obe voznici sta se lažje poškodovali in sta bili z reševalnim vozilom odpeljani v UKC Ljubljana. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.

V petek, okoli 21. ure je na Tržaški cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki ni vozil po sredini prometnega pasu in zato bočno trčil v vozilo, ki je vozilo vzporedno z njim po desnem voznem pasu. V nesreči se je voznica osebnega vozila lažje poškodovala. Policisti so povzročitelju odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,82 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, policisti pa zbirajo obvestila v zvezi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

  

Zadnje novice

Sorodne vsebine