0.2 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Policisti na območju Ilirske Bistrice prijeli 28 nezakonitih migrantov iz Bangladeša

Policijska uprava Koper: Ob 11.37 smo bili obveščeni o prometni nesreči v Lipici, v drevoredu. 43-letna voznica osebnega avtomobila je peljala proti proti Lipici in zaradi slabosti v ovinku zapeljala ravno ter z vozilom trčila v kamp prikolico, zatem pa še v obcestno drevo. Odpeljana je bila v izolsko bolnico.

Ob 11.50 je zagorelo vozilo na Šmarski cesti pri Kopru. Cesta je bila zaprta, gasilci pa so skušali pogasiti požar. V celoti je pogorelo vozilo R scenic z manjšo kamp prikolico. V vozilu sta bila državljana Nemčije, ki pa nista poškodovana. Zagorelo je najverjetneje zaradi tehnične napake, cesta je bila ponovno odprta ob 14.16 uri.

Popoldan so prometni policisti v Kopru odredili alkotest državljanu Litve, ki se je pripeljal s tovornim vozilom. Rezultat je bil 0.40 mg/l alkohola. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

Ob 16. uri nas je poklical Koprčan, ki je bil priča drzni tatvini. Videl  je, da sta dva moška na črnem skuterju brez plastike spredaj (voznik je bil bil višji in svetlih las) zapeljala mimo ženske iz Kopra in ji strgala torbico z rok. Zadeva se je dogajala na Veluščkovi ulici v smeri Pahorjeve. Oškodovanka je imela v torbici več gotovine in vse dokumente. Policisti zbirajo informacije.                                            

V Strunjanu so zvečer policisti zasegli kombi Fiat Ducato 30-letniku, in  sicer zaradi vožnje v času začasnega odvzema vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog. Ponoči je nekdo vlomil v dva lokala v Luciji in ukradel nekaj drobiža.    

Ob 11. uri je v Postojni  pred osnovno šolo 83-letni voznik osebnega avtomobila iz Postojne na prehodu za pešce zbil 79-let starega Postojnčana, sicer državljana BiH. Ta se je huje poškodoval, odpeljan je bil v bolnišnico. Povzročitelju sledi kazenska ovadba.                    

Na območju PU Koper so policisti od četrtka, 30. 5. 2019 od 6.00 ure, do danes, 31. 5. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 36 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. 28 oseb so obravnavali policisti PP Ilirska Bistrica, 5 PP Koper, 2 PP Kozina in 1 PP Piran.

8 oseb je zaprosilo za mednarodno zaščito, ostali bodo vračani po opravljenih postopkih hrvaškim varnostnim organom. Prav tako policisti PP Koper obravnavajo državljana Hrvaške in državljana Albanije zaradi suma storitve kaznivega dejanja (po 308. členu KZ).

Obravnavani nedovoljeni prehodi po državljanstvih:

Bangladeš      28x

Albanija           4x

Pakistan          2x

Kosovo            1x

Hrvaška           1x

Vir: Policijska uprava Koper

Zadnje novice

Sorodne vsebine