15.6 C
Ljubljana
sreda, 23 junija, 2021

Policisti kot v akcijskem filmu lovili v audiju bežeče ilegalne migrante, voznik je slovenski državljan, ni znano, ali je tudi Slovenec

Hrvaška policija je včeraj popoldne na cesti Čavle-Orehovica-Rijeka zasledovala črn audi, ki se na njihov znak ni ustavil. V avtu bosansko-hercegovskih registracij je skupaj z voznikom bežalo pet ilegalnih migrantov.

Avto je šele pred kolono vozil. Zastoj je nastal zaradi del na cesti.  Takrat so iz audija izstopile štiri osebe in pobegnile v bližnji gozd.

Ko so se policisti približal vozilu, je voznik zapeljal proti njim in odpeljal po nasprotnem pasu. Eden od policistov je streljal v gume, a jih ni zadel.

Vozilo so našli nekaj kilometrov stran, potem ko se je voznik zaletel v ograjo. Voznika so aretirali danes okoli 11. ure na območju Huma. Gre za slovenskega državljana, pri čemer za zdaj ni znano, ali je ta slovenski državljan tudi Slovenec ali tujerodni s slovenskim potnim listom.

Policisti so ponoči na območju Roča našli tudi migrante, ki so pobegnili iz avtomobila. Po dosedanjih ugotovitvah gre za nezakonite migrante iz Kosova.

Zadnje novice

Sorodne vsebine