7 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Policisti iz Ilirske Bistrice ponovno odkrivali ilegalce

Na območju PU Koper so policisti od četrtka, 22. 11. od 7.00 ure, do danes, 23. 11. do 7.00 ure, obravnavali 8 nedovoljenih prehodov državne meje.

Vse ilegalne migrante so obravnavali policisti PP Ilirska Bistrica. Za mednarodno zaščito je zaprosil državljan Bangladeša, medtem ko bodo vsi ostali vrnjeni hrvaškim varnostnim organom, danes oz. po zaključku postopkov. Vse skupaj so v tem času obravnavali 3 državljane Palestine, dva Iračana in po enega državljana Kuvajta, Bangladeša in Albanije.

Včeraj so policisti PP Ilirska Bistrica vrnili na Hrvaško tudi državljana Mjanmara, ki je bil 21.11. prijet še z drugimi na območju Narina, in je bil zaradi poškodb pri padcu zdravstveno oskrbljen.

Policisti PP Ilirska Bistrica so 22. 11. ob 11. uri v naselju Račice ustavili osebni avtomobil, ki ga je vozil 37-letni državljan Albanije, z urejenim statusom v Italiji. V vozilu je prevažal 21-letnega državljana Albanije, ki je na nedovoljen način vstopil v državo in ima SIS ukrep – zavrnitev vstopa v EU. Zoper voznika je podana kazenska ovadba in bo danes priveden na sodišče v Kopru. Državljan Albanije, ki je nedovoljeno vstopil, bo po zaslišanju pri vrnjen hrvaškim varnostnim organom.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine