0.7 C
Ljubljana
sreda, 14 aprila, 2021

Policisti imajo spet veliko dela z ileganimi migranti

Pri mejni kontroli na mednarodnem mejnem prehodu Obrežje so policisti ugotovili, da imajo v postopku osebo, ki jo išče je Interpol Kosova. Voznik osebnega avtomobila, ki ni bil njegova last, se je policistom zdel sumljiv, zato so podrobneje preverili, s kom imajo opravka. Pridržali so ga in odpeljali v takojšnji postopek na sodišče.

V četrtek so policisti na območju Koprivnika in Zameškega med deseto uro dopoldne in četrto uro popoldne prijeli državljana Albanije, 12 državljanov Pakistana in 4 državljane Bangladeša, za katere so ugotovili, da so v državo prišli nezakonito. Pri iskanju oseb so poleg policistov sodelovali tudi službeni psi in policijski helikopter. Še enega državljana Pakistana so prijeli policisti iz Dolenjskih Toplic v bližini Prevol. O tujci so policiste obvestili domačini, ki so mu dali jesti in piti. Črnomaljski policisti so v bližini naselja Obrh pri Dragatušu prijeli tri državljane Alžirije in državljana Libije. Za vse štiri so ugotovili, da so v Slovenijo prišli na nezakoniti način. Postopki s tujci še niso zaključeni.

Na območju Maribora prijeli 8 osem migrantov

Sinoči, malo po 22. uri so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, na priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak odkrili 3 skrite državljane Afganistana, ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Vse 3 so zavrnili na Hrvaško.

Danes, malo po 1. uri so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, še na enem priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak odkrili 2 skrita državljana Afganistana, ki sta želela na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Tudni njiju so zavrnili na Hrvaško.

Danes, okoli 5 ure pa so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v tovornem vozilu turških registrskih oznak odkrili še 3 skrite tujce in sicer dva državljana sirije in enega Iranca, ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Postopki s tujci še potekajo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine