25 C
Ljubljana
sreda, 24 julija, 2024

Policija v Veliki Kladuši po številnih incidentih in umoru “pretresa” kampe in objekte, v katerih so migranti, in zasega orožje

Potem ko je policija v objektih, ki so jih zasedli migranti v Bihaću, izvedla policijsko preiskavo in odkrila številna hladna orožja, ki bi lahko bila uporabljena za prekrške in celo kazniva dejanja, so se odločili tudi za preiskavo kampov v Veliki Kladuši.

Policija Unsko-sanskega kantona je namreč začela akcijo preiskovanja migrantskega kampa v Veliki Kladuši in tudi preostalih objektov okoli mesta, kjer so nastanjeni migranti. Gre za akcijo, ki je nadaljevanje pregledovanja migrantskih kampov v Bihaću, ko so policisti naleteli na številna hladna orožja – našli so kar 36 nožev, 2 palici, macolo, skalpele, škarje in izvijače.

“Namen preiskave je iskanje in zaseganje predmetov, ki lahko služijo za kazniva dejanja,” je dejal Adnan Beganović, notranji inšpektor z ministrstva za notranje zadeve, in dodal, da akcija poteka na več lokacijah, v njej pa sodeluje veliko število policistov. Po neuradnih informacijah se je potem, ko so migranti v ponedeljek poskušali prečkati bosansko-hrvaško mejo, raven varnosti dvignila na še višjo raven, saj ne želijo ničesar prepustiti naključju. Vseeno pa obstaja možnost, da so v ponedeljek migranti izkoristili veliko gnečo na meji in tako ilegalno prestopili na Hrvaško, poročajo hrvaški mediji.

Migranti med sabo fizično obračunavajo
Povod za akcijo so številni incidenti, ki se tam dogajajo, pred nekaj dnevi se je zgodil tudi umor 24-letnega migranta iz Maroka, ki ga je zaklal eden od migrantov. V pretepu je sodelovalo kar dvajset migrantov, nato pa je eden izmed njih pograbil nož. Oblasti opozarjajo, da so migranti zaradi meje s hrvaško “zaprti” na tem območju, zato bo prihajalo do vse večje nervoze in dodatnih incidentov.

A. G./Nova24TV

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine