-0.8 C
Ljubljana
ponedeljek, 6 decembra, 2021

Policija v Nemčiji ubila ponorelega migranta, ki je napadel uslužbence pekarne

V Nemčiji so policisti ubili nasilnega ekonomskega migranta, potem ko je motil javni red in mir, napadel neznanega moškega, proti možem postave pa je metal kamenje, poroča nemški časopis The Local. Policisti naj bi sprožili več opozorilnih strelov, a migrant ni odnehal, zato so ga na koncu ustrelili in smrtno ranili. Kakšni so bili nameni nasilnega afganistanskega 19-letnika, ostaja nejasno, tiskovna agencija AFP pa poroča, da naj mladenič ne bi imel političnih namenov.

 

Do incidenta je prišlo v zgodnjih petkovih jutranjih urah v mestu Fulda v osrednji Nemčiji, ko je mladi afganistanski migrant pri tamkajšnji pekarni napadel voznika tovornjaka. Razbil je okna pekarne, potem pa je na prizorišče zločina prihitela policija, ki se je morala najprej izogniti letečemu kamenju, ki ga je proti njim uperil mladi nasilnež. Kljub opozorilom policistov z nasiljem ni prenehal, zato so nanj streljali in ga ubili.

“Identiteta morilca je znana, niso pa poznani njegovi razlogi za takšno obnašanje,” načelnika lokalne policijske postaje citirajo pri nemškem časopisu Spiegel. Kot še poroča Spiegel, je v času nasilnega obnašanja mladi afganistanski migrant poškodoval več avtomobilov in poslopij ter ranil več ljudi. Več ljudi, zlasti uslužbencev pekarne, je moralo poiskati pomoč v bolnišnici, huje poškodovan pa je bil voznik tovornjaka, ki je pekarni ravno pripeljal jutranjo dostavo.

“Seveda sem šokiran, da se je to zgodilo ravno pred vrati naše pekarno,” je zjutraj medijem povedal Thomas, eden izmed uslužbencev, ko se je zjutraj pripeljal na delo in ugotovil, da je vhod v pekarno zapečaten s policijskimi trakovi. Spiegel še poroča, da je bil migrant oborožen s palicami, kamenjem, torej je bil napad načrtovan.

Incident, ki se je zgodil približno 100 kilometrov južno od Frankfurta, pušča odprto vprašanje, zakaj je v Nemčiji vse več nasilja med mladimi ekonomskimi migranti, ki so v državo večinoma vstopili v času velikega migrantskega vala jeseni leta 2015.

Nekateri levo usmerjeni mediji v Nemčiji so kritični do dejanja policije, saj menijo, da bi lahko reagirala drugače. “Zakaj je bilo potrebno ubiti 19-letnika, če pa je metal kamenje in palice proti policistom, ki so bili v precej večjem številu? Mar ne bi bilo smiselno uporabiti kakšno drugo taktiko,” se sprašujejo v Združenju kritičnih policistov. Stekla je preiskava, a vsaj zaenkrat so v nemški generalni policijski upravi zelo jasni: policija lahko strelja na napadalca, če so ogrožena življenja bodisi policistov bodisi civilistov. V tem primeru pa je Afganistanec poškodoval več civilistov in enega huje ranil.

Vir: nova24tv.si

Zadnje novice

Sorodne vsebine