11.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

Policija sporoča: V primeru povečanega navala migrantov bomo prilagodili svoje delo

Če bi prišlo do sprememb v migracijah, bo policija temu prilagodila svoje delo, so ob napovedi Turčije, da bodo migrantom na njihovem ozemlju pustili potovati proti Evropo, za STA zagotovili na policiji. Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je danes odločitev utemeljil s tem, da Turčija ne zmore več pritiska novega migrantskega vala iz Sirije.

 

 

Policija sproti spremlja dogajanje na meji in si z drugimi državami izmenjuje informacije. Tako se lahko prilagajamo spreminjajočim razmeram, so zagotovili.

STA se je za odziv obrnila tudi na ministrstvi za notranje in zunanje zadeve ter na kabinet predsednika vlade. Odzive še čakamo.

“Kaj smo naredili v petek? Odprli smo vrata,” je dejal Erdogan v prvi izjavi, potem ko je bilo v Turčiji v četrtek ubitih 33 turških vojakov. “Teh vrat ne bomo zaprli, ker mora Evropska unija držati svoje obljube,” je dodal.

Po besedah turškega predsednika se je na mejah Turčije z državami Evropske unije od petka nakopičilo 18.000 migrantov. Danes bi njihovo število lahko doseglo že 30.000, je še dejal Erdogan.

Grčija je potrdila, da na turško-grško mejo prihaja vse več migrantov, ki jim skušajo preprečiti vstop v državo in s tem v EU.

Grška vlada se je zaradi tega danes dopoldne sešla na kriznem zasedanju. Tiskovni predstavnik grške vlade je po srečanju sporočil, da je Grčija 4000 migrantom, ki so prišli iz Turčije, preprečila, da bi nezakonito vstopili na njeno ozemlje. Prišlo je tudi do spopadov.

Zadnje novice

Sorodne vsebine