11.8 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Policija s pomočjo več prijav domačinov prijela ilegalne migrante – na Sinjem vrhu jih je bilo kar 45 skupaj

V ponedeljek dopoldne so v Ziljah prijeli pet državljanov Jemna in Zahodne Sahare, ki so državno mejo prestopili izven mejnega prehoda s prečkanjem reke Kolpe. V bližini Ribnice, na območju policijske postaje Brežice, so policisti prijeli dva državljana Afganistana.

Prometni policisti so zgodaj popoldne na bencinskem servisu Petrol na Obrežju kontrolirali dva državljana Afganistana. Ugotovili so, da sta državno mejo prestopila izven mejnega prehoda.

V nedeljo zvečer so brežiški policisti na Mokricah ustavili osebni avtomobil, ki ga je vozil 50-letni državljan Slovenije, ki je v vozilu imel še šest tujcev. V postopku se je izkazalo, da gre za državljane Turčije (Kurde), ki so v državo prišli ilegalno. Postopek so prevzeli kriminalisti sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto, ki so 50-letnika s kazensko ovadbo v ponedeljek privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor.

Popoldne so v bližini naselja Dobliče prijeli 45-letnega državljana Italije, ki je imel v kombiniranem vozilu 34 tujcev: 33 državljanov Pakistana in državljana Afganistana. Vse so pridržali. 45-letnega Italijana bodo kazensko ovadili zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja pomoči pri nezakonitem prehajanju državne meje.

Zvečer so na Dvoru prijeli državljana Pakistana, v Vinji vasi pa državljana Bandgladeša.

Danes zjutraj so pri Sinjem vrhu policisti prijeli 45 tujcev, ki so v državo vstopili izven mejnega prehoda. Najverjetneje gre za državljane Pakistana.

Postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Večino oseb, ki so ilegalno prestopile državno mejo, so policisti prijeli na podlagi prijav občanov. Z dobrimi opisi oseb sumljivih oseb, lokacijami in smerjo gibanja, so bili ti klici – brez tega, da bi se občani po nepotrebnem izpostavljali – v veliko pomoč policistom, da so lahko učinkovito opravili svojo nalogo. Vsem prijaviteljem se policija za njihove klice in obvestila, ne glede na dan ali uro!

Zadnje novice

Sorodne vsebine