4.8 C
Ljubljana
ponedeljek, 27 marca, 2023

Policija priznala nov incident z ilegalnimi migranti: V Sisku ukradli avtomobil, pri Tepanju pa povzročili prometno nesrečo!

Policija si je danes javnost obvestila o včerajšnjem dogodku, ki je povezan z izsleditvijo vpletenih v prometno nesrečo. Izkazalo se je, da je šlo za ilegalne migrante, ki so na Hrvaškem ukradli avtomobil.

 

“Ugotovili smo, da je skupina petih tujcev, v kateri so bili 19-letni državljan Libije, 26-letni državljan Maroka in 36 ter dva 28-letna državljana Alžirije na različne načine pripotovala iz matičnih držav v Bosno in Hercegovino. Iz Bihača so v noči iz 9. na 10. 5. 2019 odpotovali proti Hrvaški, kamor so državno mejo prestopili na nedovoljen način. V bližini Siska so v jutranjih urah odvzeli osebni avtomobil, ki je bil parkiran ob cesti s ključi v vozilu. Z avtomobilom je skupina pot nadaljevala proti Sloveniji. Tudi državno mejo iz Hrvaške v Slovenijo so prestopili na nedovoljen način in v nadaljevanju potovali po avtocesti A4 od Ptuja proti Ljubljani,” so zapisali v poročilu.

Kot je še zapisano v sporočilu policije, so bili izven naselja Tepanje so bili na avtocesti A1 udeleženi v prometni nesreči in so s kraja nesreče pobegnili. Policija je v koordinirani akciji takoj po nesreči izsledila in prijela tri tujce, dva pa okoli 15. ure v bližnjem gozdu. Med postopkom so vsi tujci zaprosili za mednarodno zaščito, zaradi česar so bili v nadaljevanju prepeljani v azilni dom, kjer bodo vodili nadaljnji postopek. Prav tako je bilo ugotovljeno, da so bili trije tujci iz skupine v preteklosti že obravnavani za nelegalen prihod v Slovenijo in v postopku uspešno odstranjeni iz Slovenije v Hrvaško.

“Med izvajanjem postopka smo obvestili Okrožno državno tožilstvo, hrvaške varnostne organe in druge službe, ki so pristojne za vodenje postopka s tujci. Osebni avtomobil bomo vrnili lastniku, zadevo pa bomo zaključili s poročilom na državno tožilstvo,” je zapisala policija. 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine