15.7 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Policija na obmejnem območju prijela več deset migrantov

Policisti  Policijske uprave Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Dramlje, Jesenic, Sinjega vrha, Žuničev in Črnomlja izsledili  in  prijeli 31 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Policijski  postopki  z 21 državljani Bangladeša, petimi državljani Maroka, tremi državljani Sirije in dvema državljanoma Kosova še niso zaključeni.

Na območju PU Koper so policisti od ponedeljka, 5. 8. 2019 od 6.00 ure, do danes, 6. 8. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 13 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. Policisti PPIU Koper so obravnavali 8 državljanov Alžirije, ki so jih vrnili
italijanski varnostni organi. Osebe bodo danes vračane hrvaškim varnostnim organom. Policisti PP Kozina so obravnavali 2 osebi (1x Irak, 1x Iran), ki sta zaprosila za azil in bila odpeljana v Azilni dom. Policisti PMP Jelšane so na izstopu iz države obravnavali 2 osebi (1x BiH, 1x Srbija), ki sta pred tem nedovoljeno vstopila v Slovenijo. Ob kršitvah Zakona o tujcih je bilo ugotovljeno še, da drž. BiH poseduje ponarejeno vozniško dovoljene BiH. Kazenska ovadba po redni poti, osebi pa sta po postopku nadaljevali pot na Hrvaško.

Policisti PP Piran obravnavajo drž. Hrvaške, ki naj bi nedovoljeno vstopil v Slovenijo.Pri njem so odkrili več različnih ponarejenih dokumentov. Postopki preverjanja še potekajo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine