17.8 C
Ljubljana
četrtek, 5 avgusta, 2021

Policija je odredila pripor osumljencu kaznivega dejanja »Prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države« in vrnila čez mejo več migrantov

V jutranjih urah17. 8. 2019  so policisti pri opravljanju nalog varovanja državne meje zasledili osebno  vozilo znamke Fiat 500,  italijanskih registrskih oznak, v katerem je bilo več tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Policisti so na kraju prijeli štiri osebe, tri osebe in voznik pa so s kraja zbežali. Prijeti tujci so državljani  Sirije, Palestine in Iraka. Vozilo so policisti zasegli in opravili ogled. Tujci v postopku policistov niso zaprosili za mednarodno zaščito. Policisti so naslednji dan v okolici Drage prijeli tujca, državljana Sirije, za katerega se je v nadaljevanju postopka ugotovilo, da gre za voznika, ki je zbežal s kraja. Tujcu so odvzeli prostost in so ga včeraj po vseh zbranih obvestilih in dokazih skupaj s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja »Prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države« privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Zanj je bil odrejen pripor.

Policisti  so  med  opravljanjem  nalog  varovanja  državne meje od včeraj, 19.8.2019  od  6.  ure  do  danes, 20.8.2019 do 6.00 na območju PP Ljutomer prijeli 13 tujcev, ki so nezakonito vstopili v Republiko Slovenijo. Pri tem je  šlo za državljane Alžirije, Iraka in Maroka. Po končanih postopkih bodo tujci vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Včeraj,  okrog  18.30  ure  so  policisti Policijske postaje Ljutomer izven naselja  Veščica  opazili  ob  cesti parkirano osebno vozilo znamke Renault Koleos,  hrvaških registrskih številk, v katerem je sedelo več oseb. Voznik vozila  je  v  trenutku  zapustil  vozilo in začel bežati v smeri bližnjega gozda.  Policist  je  stekel  za  njim  in  ga  prijel.  V postopku je bilo ugotovljeno,  da  je  državljan Srbije v vozilu vozil 6 tujcev, državljanov Iraka,  ki  niso izpolnjevali pogojev za vstop v R Slovenijo. Vozniku sledi kazenska ovadba zaradi suma storitev kaznivega dejanja po 308. členu KZ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine