9 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Policija izpraznila veliko taborišče migrantov v Parizu

Francoska policija je izpraznila veliko taborišče nezakonitih migrantov na severovzhodu Pariza, v katerem naj bi živelo okoli 1700 ljudi. Migrante bodo prepeljali v okoli 20 namestitvenih objektov na območju francoske prestolnice, je napovedal francoski notranji minister Gerard Collomb.

 

V taborišču naj bi živelo okoli 1700 ljudi, predvsem iz Sudana, Somalije in Eritreje. A so lokalne oblasti sporočile, da so danes izselile le 1016 migrantov, ostali pa so najverjetneje zbežali, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Gre za taborišče na bregovih dveh rečnih kanalov na severovzhodu Pariza. Življenjske razmere v tem taborišču so slabe in človekoljubne organizacije so že večkrat opozorile na to. V začetku maja se je v kanalu eden od migrantov tudi utopil.

K izpraznitvi tega taborišča je že več tednov pozivala tudi županja Pariza Anne Hidalgo. Minister Collomb ji je prisluhnil in ta korak napovedal prejšnji teden. Policija pa je ukrep zdaj očitno začela izvajati, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Še dva podobna taborišča nezakonitih migrantov v prestolnici – pri kanalu St. Martin in Porte de la Chapelle – bodo predvidoma izpraznili kmalu. Skupno naj bi v obeh taboriščih živelo od 1100 do 1200 migrantov.

To je bila že 35. izpraznitev tovrstnega taborišča v Parizu v zadnjih treh letih.

Francija je lani sicer izgnala 18.000 ljudi, medtem ko je prejela 100.000 prošenj za azil, je razvidno iz podatkov francoskega notranjega ministrstva. Odobrili pa so 32.000 prošenj, kar je precej manj v primerjavi z drugimi državami Evropske unije, kot na primer Nemčija, še piše AFP.

Zadnje novice

Sorodne vsebine