18.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 26 julija, 2021

Policija izpraznila migrantski kamp v Franciji. In razlog?

Francoska policija je danes izpraznila migrantski kamp severno od Pariza. Evakuirali so kakih 1500 migrantov, ki so bili zaradi prenatrpanosti centra, pomanjkanja vode in slabih higienskih razmer izpostavljeni velikemu tveganju okužbe z novim koronavirusom, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

 

Migrante so iz centra v Aubervilliersu prepeljali v zavetišča v francoski prestolnici in njeni okolici, je sporočila policija.

Nevladne organizacije opozarjajo, da so migranti, med katerimi prevladujejo moški iz Afganistana in Afriškega roga, izčrpani in da je za nekatere to že deseta evakuacija. Louis Barda iz organizacije Medecins du Monde je izpostavil, da se to prepogosto ponavlja. “Med ljudmi vlada obup, te razmere trajajo skoraj pet let,” je dejal.

Silvana Gaeta iz nevladne organizacije Solidarite Migrants Wilson je oblastem očitala, da želijo migrante umakniti izpred oči javnosti, da bi ljudje mislili, da je zanje dobro poskrbljeno.

Migrantski kamp, ki ga sestavlja več sto šotorov na obeh straneh kanala Saint-Denis, ima le dva dostopa do vode.

Po tem, ko so v Franciji marca zaradi pandemije covida-19 uvedli karanteno, so oblasti izpraznile migrantska centra v Parizu ter v pristaniškem mestu Calais, migrante pa premestile v telovadnice, hotele in drugam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine