13 C
Ljubljana
nedelja, 24 oktobra, 2021

Policija išče prevoznika, ki je prevažal deset ilegalcev iz Bangladeša.

Piše: C. R.

Včeraj dopoldan so imeli policisti v postopku štiri državljane Belgije, ki so na območju PP Gorišnica, z osebnim avtomobilom belgijskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj. Policisti so vozniku vročili plačilni nalog, sopotnike pa opozorili.

Danes, v zgodnjih jutranjih urah je v kraju Meje v Republiko Slovenijo pripeljal osebni avtomobil, znamke Volkswagen Sharan, srebrne barve, madžarskih registrskih oznak. Voznik po prestopu meje ni ustavil mejni patrulji ter je s pospešeno hitrostjo vožnjo nadaljeval v notranjost Slovenije.

Vozilo je patruljam uspelo ustaviti v Cirkulanah, vendar sta voznik in sopotnik ne prednjem sedežu, nenadoma zapustila vozilo in pobegnila vsak na svojo stran.

Policisti so ugotovili, da je voznik v vozilu prevažal še 10 državljanov Bangladeša, ki nimajo veljavnih listin za vstop v našo državo oziroma na schengensko območje.

Voznika in sopotnika, ki sta s kraja zbežala policisti še iščejo, postopki z državljani Bangladeša pa še potekajo.

Vse, ki bi karkoli vedeli o pobeglemu vozniku in njegovemu sopotniku, domnevno gre za državljana Madžarske in Afganistana, prosimo, da to sporočijo na interventno številko policije 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

Vir: Policijska uprava Maribor 

Zadnje novice

Sorodne vsebine