23.9 C
Ljubljana
sreda, 23 junija, 2021

Poglejte ta fake news: aktivisti nevladnih organizacij širijo laži, da »četniki« z bencinom polivajo migrante in jih zažigajo!

O tem, kaj je zloglasni marakeški sporazum prinesel Evropi, dokazuje primer iz Srbije, kjer predstavniki levičarskih nevladnih organizacij širijo neverjetne laži.

 

Eden od aktivistov je namreč Goran Paunović, ki je celo medijem prodajal zgodbe, kako so »četniki« vdrli v migrantski tabor, polili šotore z bencinom in vse skupaj zažgali, podobno naj bi tudi napadli aktiviste, ki pomagajo migrantom. To naj bi se zgodilo v Šidu.

In kaj se je v resnici dogajalo? Predvsem to, da je želela policija očistiti nelegalen t. i. skvot, kjer so prebivali migranti skupaj z levičarskimi aktivisti. Pri napadu nanje naj bi, kot trdijo aktivisti, sodelovali četniki iz odreda Sokolov.

Policija teh navedb ni potrdila, je pa potrdila, da se je zgodil incident, ki so ga izzvali migrantski aktivisti v okolici opuščene tovarne Grafosrem. Tam naj bi bilo skupaj z migranti tudi nekaj aktivistov iz organizacije »No Name Kitchen«, ki večinoma niso srbski državljani, zato jih je policija izgnala iz države. Gre pa za aktiviste z neurejenim statusom, saj niso prijavljeni kot humanitarni delavci, poleg tega delujejo v ilegalnem migrantskem kampu in so se ostro upirali policijskim postopkom. Ker so jih zaradi kršenja javnega reda in miru tudi oglobili, so si sedaj za medije izmislili zgodbo o tem, kako so jih napadli desničarski skrajneži. No, izkazalo pa se je, da nič od tega ni res.

Zadnje novice

Sorodne vsebine