14.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

Poglejte, katera kandidatka Židanove SD je delala v zavetju noči pod umetniškim imenom Tania in računala 200 evrov na osebo!

Lidija Mavretič naj bi Pakistance tihotapila pod imenom Tania in pri tem vsakemu zaračunala 200 evrov. Kot še poročajo Slovenske novice, obtožnica še ni pravnomočna. Mavretičeva zdaj menda trdi, da je mislila, da gre za običajen prevoz s taksijem.

 

Na zaslišanju je Belokranjka Lidija Mavretič, nekdanja vinska kraljica in menda kar resna kandidatka SD na evropskih volitvah leta 2004, sicer ni zanikala, da je 26. julija letos v svojem taksiju Julija&Julija prevažala tri pakistanske migrante, ki so prek hrvaške meje nelegalno vstopili v Slovenijo, trdila pa je, jih ni tihotapila zavestno: kot taksistko naj bi jo izkoristil v Ljubljani živeči 23-letni prosilec za azil, Pakistanec Kaka Ali, so poročale Slovenske novice. »Moški so bili prepoteni, mokri, umazani, smrdeli so in bili vidno izmučeni,« je menda pripovedovala Mavretičeva na zaslišanju. In tudi njen mož Marko Hranilović (39), s katerim živita v Jezeru pri Preserju, zatrjuje, da sta v tihotapsko sceno padla po naključju in da naj bi se vse zgodilo zelo hitro: v sekundi so menda štirje tujci sedeli v njegovem avtu. »Vpili so jala, jala, jala, še iz vojske pa vem, da to pomeni gremo. Poskušal sem poklicati ženo, a ni bilo signala, nato sem speljal, a nas je kmalu ustavila policija,« pravi Hranilović.

Del mednarodne hudodelske združbe

Obtožnica, ki sicer še ni pravnomočna, je bila proti  Aliju, Mavretičevi in Hraniloviću vložena pred enim mesecem, kot poročajo Slovenske novice, pa je znanih nekaj podrobnosti, kot je ta, da so omenjeni obtoženi, da so bili del mednarodne hudodelske združbe, ki se je ukvarjala s tihotapljenjem migrantov prek Slovenije na zahod. Sedem pakistanskih ilegalnih migrantov, ki sta jih vozila v avtu, ko jih je ustavila policija, je samo za pešačenje in prevoz od Bosne do Slovenije plačalo med 2500 in 3000 evri. V Slovenijo so se prek zelene meje pretihotapili 26. julija popoldne, ko sta jih prevzela – tako piše v obtožnici – Mavretičeva in Hranilović. Mavretičeva naj bi se že dan prej z Alijem po telefonu dogovorila za prevoz migrantov do meje z Italijo in postavila ceno: 200 evrov na osebo, plačilo naj bi bilo po opravljeni nalogi izvršeno preko Western Uniona. V mercedesu CLA220 Mavretičeve in Hranilovićevi opel insignii je policija na Sodražiškem torej našla sedem nezakonitih migrantov, ki seveda niso prišli do želenega cilja…

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine