0.5 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Podlo! Migranti pošiljali domov v Somalijo polne kovčke denarja, ki so ga dobili kot socialno pomoč – s tem podpirali tudi teroristično organizacijo Al Shabab!

Nova razkritja migrantov v Združenih državah Amerike. V svojo domovino so namreč pošiljali ogromne vsote denarja, ki so jo dobili kot socialno pomoč, svojim državljanom, med drugim tudi teroristični organizaciji Al Shabab. “Somalski migranti so poslali izven države več kot 20 milijon dolarjev,” je povedal strokovnjak za mednarodni terorizem Glenn Kerns.

 

Somalska migrantska skupnost je v Združene države Amerike pričela prihajati ob koncu 80.-ih let prejšnjega stoletja. Iz večjih ameriških mest pa množično pošiljajo denar v Somalijo, da si njihovi državljani uredijo vse, da pridejo v Združene države Amerike. Med drugim pa po besedah strokovnjaka za terorizem Glenn Kernsa gre denar tudi za teroristične skupine v Somaliji, kot je organizacija Al Shabab. Samo lani so poslali več kot 20 milijonov dolarjev.

“Denarni kurirji delujejo preko mobilnega elektronskega sistema havala. Gre za arabsko besedo za transfer. Gre za utečeni sistem bančništva v šeriatskih muslimanskih skupnosti po svetu,” zatrjuje strokovnjak za mednarodni terorizem Glenn Kerns. V Združenih državah Amerike živi več kot 132 tisoč prebivalcev iz Somalije. Vsak mesec pride novih 750 somalijskih migrantov te propadle afriške države v Združene države Amerike.

Zadnje novice

Sorodne vsebine