7.7 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Pod Gadovo pečjo zalotili avtomobil s švedskimi registrskimi tablicami, v njem pa ilegalce

Krški policisti so 20. 12. v Šutni ustavili avtomobil švedskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Tunizije, z dovoljenjem za bivanje v Belgiji in državljan Sirije, z dovoljenjem za bivanje v Švici, v avtomobilu prevažata državljana Sirije in državljana Jemna, ki sta pred tem nezakonito prestopila državno mejo. Sprovajalcema so odvzeli prostost in ju pridržali. S kazenskoovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Avtomobil so zasegli, državljana Sirije in državljana Jemna pa po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

 

V soboto popoldne so policisti na avtocestnem postajališču pri Obrežju kontrolirali kombi bosanskih registrskih oznak. Ugotovili so, da državljan Romunije v vozilu prevaža 17 tujcev, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Državljanu Romunije s odvzeli prostost, ga pridržali in ga bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, pa še niso zaključeni.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 20. 12 in 23. 12. na območju krajev Miklarji, Nova vas pri Mokricah, Dolenje Ponikve, Vrbina izsledili in prijeli še 11 državljanov Iraka,   devet   državljanov Bangladeša, štiri državljane Turčije, dva državljana Maroka, državljana Egipta in državljana Alžirije,   ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Med 22. 12. 2019, od 6. ure in 23. 12. 2019, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ljubljane izsledili in prijeli devet tujcev (drž. Maroka in Alžirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjem vikendu obravnavali tri ilegalne prehode državne meje. Postopki še potekajo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine