4.7 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Po zatišju: Na Sicilijo prispelo okoli 400 migrantov

Na jug Italije je po poročanju medijev ta konec tedna čez Sredozemlje prispelo več sto migrantov. Samo danes jih je obalo Sicilije doseglo okoli 400 , ki so jih izkrcali z ladje pri kraju Palma di Montechiaro v pokrajini Agrigento.

Doslej še neidentificirana večja ladja naj bi jih izkrcala nekaj metrov od siciljanske obale, nato pa odplula, je poročala italijanska tiskovna agencija Ansa.

Italijanska obalna straža pred Sicilijo sedaj išče ladjo, s katero so migrante prepeljali čez Sredozemlje. Pri iskanju uporabljajo helikopterje in čolne.

Migranti so se po izkrcanju razkropili v manjših skupinah vzdolž cest in po podeželju. Nekateri med njimi so skušali ustaviti voznike, da bi prosili za vodo in za prevoz, poročanje lokalnega časnika Agrigento Notizie povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Policija in vojska skušata migrante ujeti. Za vse, ki vstopijo v državo, tudi nezakonito, zaradi pandemije novega koronavirusa sicer velja obvezna 14-dnevna karantena.

Na majhnem otoku Linosa pa so ujeli okoli 50 migrantov iz podsaharske Afrike, ki so otok dosegli na manjšem čolnu. Obalna straža jih namerava prepeljati na otok Lampedusa, kjer je v soboto prav tako pristalo več deset migrantov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po podatkih italijanskega notranjega ministrstva je do 22. maja letos v Italijo prišlo okoli 4500 migrantov. V enakem obdobju lani jih je bilo bistveno manj, vsega 1360, še navaja dpa.

Zadnje novice

Sorodne vsebine