7.8 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Po mnenju Avstrije je evropski sistem prerazporejanja migrantov “v škripcih” ter zavrača nove prosilce za azil

“Če bo Evropska unija dovolila vstopiti tem ljudem, se bodo na pot podali še milijoni,” je prejšnji mesec dejal 33-letni avstrijski predsednik vlade Sebastian Kurz. Avstrija vztraja, da evropska prisilna redistribucija migrantov ne deluje, članice unije pa bi morale imeti svobodo pri odločanju, ali bodo migrante sprejemale ali ne. Na avstrijske oblasti namreč pritiska kar 150 nevladnih organizacij, ki želijo, da naša soseda sprejme prosilce za azil z Bližnjega vzhoda, ki so obtičali v Grčiji. Pritiski se vršijo prav v času vse bolj zaskrbljujočih razmer zaradi epidemije koronavirusa. 

 

Claudia Türtscher, tiskovna predstavnica ministra za zunanje zadeve Alexandra Schallenberga je poudarila, da Avstrija ne bo sprejela nobenega novega prosilca za azil. Avstrijska stran je znova potrdila svoje stališče, potem ko je prejšnji mesec kancler Sebastian Kurz posvaril EU pred vnovičnim pošiljanjem migrantov iz Grčije ter njihovim prerazporejanjem med članice Unije, poroča Breitbart.

“Če bo Evropska unija dovolila vstopiti tem ljudem, se bodo na pot podali še milijoni,” je prejšnji mesec dejal avstrijski predsednik vlade. Obenem je poudaril, da je treba Grčijo pri njenem spopadanju z navalom migrantov, še naprej podpirati, obenem pa EU dati jasno vedeti, da ne nameravajo ravnati v skladu z njenimi zahtevami. Po njegovem prepričanju ne morejo vzeti 13.000 ljudi, ki jih je na meje poslal turški predsednik Recep Tayyip Erdoğan, ker bi jim sledili milijoni.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine