17.9 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Po migrantskih izgredih v španskem mestu poškodovanih 21 policistov

Najmanj 33 migrantov, nastanjenih v začasnem sprejemnem centru v španskem mestu Melilla na severnoafriški obali, je bilo aretiranih po izbruhu nemirov, v katerih so migranti poškodovali 21 policistov. Lokalna policija poroča, da so izgredniki povzročili veliko škodo v mestu, skozi katerega pelje priljubljena poti nezakonitih migrantov v Evropsko unijo.

 

Do izgreda je prišlo po drugem dnevu migrantskih protestov, ki so se začeli, ko so nekateri prebivalci sprejemnega centra bili pozitivni na testiranju za virus.

V neredih je sodelovalo vsaj 200 migrantov, ki so z metanjem kamenja napadli španske policiste. Med nasiljem naj bi bila poleg 21 policistov ranjena tudi dva migranta.

Španska populistična stranka VOX je posnetke izgreda objavila na Twitterju, vodja stranke Santiago Abascal pa je komentiral: “Progresivna diktatura nam jih predstavlja kot revne žrtve, a njihovo nasilje in posledice invazije trpijo stražarji in navadni Španci. Vsiljivce je potrebno deportirati.”

Migranti so zaradi potrjenih primerov koronavirusa zahtevali premestitev na špansko celino. Zaradi vse več migrantov, ki se prebijajo v mesto, je sprejemni center v Melilli prenatrpan – prostora naj bi imel le za 782 prebivalcev, trenutno pa jih ima 1.354.

Španski mesti na severnoafriški obali Melilla in Ceuta sta bila v zadnjih letih deležna številnih izgredov in nasilja nad policijo. Španska vlada je pred kratkim izjavila, da bo zgradila nove 30-metrske visoke zidove okoli obeh stoletnih mest, da bi onemogočila nadaljnje poskuse migrantskih napadov in vdiranja v Španijo iz sosednjega Maroka.

Zadnje novice

Sorodne vsebine