13.2 C
Ljubljana
petek, 27 maja, 2022

Plešasti, bradati, mladoletni ilegalec v resnici odrasel

Piše: Ivan Šokić

Maroški ilegalni migrant, ki je trdil, da je mladoleten, ko so ga francoski organi pregona aretirali zaradi posedovanja kokaina, ki ga je nameraval prodati, je po izsledkih zdravstvenih preiskav odrasla oseba.

Maroški ilegalni migrant je v času aretacije navkljub dolgi bradi in pleši na glavi trdil, da star samo 17 let. Izsledki forenzičnih preiskav njegovih kosti in zob so potrdili, da je organom pregona v Franciji lagal o svoji starosti.

Maročana, ki je imel pri sebi večje količine kokaina so pripadniki francoske policije aretirali 22. aprila 2022 v Perpignanu, ravno sredi transakcije male vrečke z drugim moškim. Ko je diler opazil policiste, se je pognal v beg, policisti pa so stekli za njim.

V času aretacije je imel ilegalni migrant pri sebi 7 gramov kokaina zapakiranega v 16 vrečk. Pri sebi je imel 690 evrov za katere je trdil, da jih je prislužil z “delom” v Španiji. Sodišče je ilegalca spoznalo za krivega, zaplenilo 690 evrov, mu dosodilo 6-mesečno zaporno kazen, ki je ne bo nikoli odslužil in izdalo nalog za deportacijo s trieltno prepovedjo vstopa na francosko ozemlje. 6-mesečna kazen stopi v veljavo v primeru, da bi ilegalni migrant ponovno prekršil zakon.

Ugotavljanje starosti migrantov s pomočjo forenzike je v zadnjih letih vse bolj uporabna metoda. Samo v Parizu so lani s pomočjo testov za določanje starosti na podlagi 229 “mladoletnih migrantov ugotovili, da jih je kar 216 odraslih. Ilegalni migranti prihajajo pretežno iz Alžirije, Maroka in Tunizije.

Vir: breitbart.com

Sorodne vsebine