-0.5 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Pakistanska kristjanka Asia Bibi bo o svoji grozljivi usodi zaradi šeriatskega prava v Pakistanu spregovorila tudi v knjigi Končno svobodna

Najbolj znana pakistanska kristjanka Asia Bibi sporoča v svoji avtobiografski knjigi Končno svobodna, da nad vsemi kristjani v Pakistanu visi t.i. Demoklejev meč. Na smrt obsojena Asia Bibi je po dolgoletnih sodnih postopkih našla zatočišče v Kanadi. Iz Kanade pa še vedno opozarja na težaven položaj kristjanov v Pakistanu. Knjiga bo izšla v mesecu septembru. 

 

“Ne glede na mojo svobodo, večina kristjanov v Pakistanu živi v težkih življenjskih razmerah. Podvrženi so represiji vladajočih. Nad njimi visi usoda Demoklejevega meča, “ sporoča najbolj znana krščanska pakistanska zapornica Asia Bibi. To je le ena izmed grozljivih izkušenj, ki jih je opisala v svoji knjigi Končno svobodna.

Knjigo Končno svobodna je napisala skupaj s francosko novinarko Anne-Isabelle Tollet. Knjiga bo na svetovnih policah dosegljiva letošnjega septembra. Po poročanju Jihadwatch so v knjigi opisane njene hude osebnostne muke, ki jih je preživljala zaradi svoje vere v šeriatskem sistemu Pakistana. ” Zažigali so moje zapestje. Težko sem dihala. Postala sem žrtev fanatikov v zaporu. Moje solze so mi bile edina uteha v zaporniški celici,” se svoje grozljive preteklosti spominja Asia Bibi.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine