32.6 C
Ljubljana
sreda, 23 junija, 2021

Osumljena za posilstvo in umor sta ilegalna migranta, 35-letni Turek in 20-letni Iračan; policija Turka priprla, Iračan zbežal

V Nemčiji sta moška, ilegalca iz Turčije in Iraka, posilila in ubila 14-letno dekle, ki je bilo pogrešano od 22. maja. Kot so danes sporočili preiskovalci v Wiesbadnu, so enega od osumljencev aretirali, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Dekle so nazadnje videli 22. maja v središču Wiesbadna, a se zvečer ni vrnilo domov. Policija je nato sprožila iskalno akcijo za 14-letnico iz Mainza in prejela več namigov, da je bila žrtev nasilnega dejanja.

Preiskovalci so danes potrdili, da so našli njeno truplo. Umrla je zaradi davljenja oz. nasilnega udarca v vrat, pred tem pa je bila posiljena.

Osumljena za posilstvo in umor sta 35-letni prosilec za azil iz Turčije in 20-letni begunec iz Iraka. Medtem ko je policija Turka priprla, pa je Iračan zbežal. Oba sta živela v namestitvenem centru za begunce v Wiesbadnu.

Iračan je v centru živel skupaj s svojo družino – staršema ter petimi brati in sestrami – po dosedanjih ugotovitvah preiskovalcev pa so konec tedna zbežali v iraško mesto Erbil. Z letalom so namreč pod drugimi imeni odpotovali iz Düsseldorfa v Istanbul, od tam pa naprej v Irak.

Zadnje novice

Sorodne vsebine