3 C
Ljubljana
sreda, 6 decembra, 2023

Operacija »Defend Europe« v francoskih Alpah

Včeraj je skupina približno stotih prostovoljcev iz francoske Generacije identitete (Génération Identitaire) vzpostavilo simbolično zaporo meje, da bi preprečili prehod imigrantov iz Italije v Francijjo. Vse več imigrantov namreč začenja uporabljati gorsko pot preko prelaza Col de l’Échelle v južnih Alpah, da bi iz Italije prešli v Francijo, ki je njihov končni cilj.

Večinoma so to afriški imigranti iz Gvineje in Slonokoščene obale. Akcija Generacije Identitete je bila mednarodna, saj so se francoskim članom pridružili somišljeniki iz Italije, Madžarske, Danske, Avstrije, Velike Britanije in Nemčije. Skupina je izdala včeraj pred začetkom akcije uradno sporočilo, ki ga objavljeno tudi na spletni strani slovenskega gibanja Generacije identitete:

»Misija Defend Europe se vrača!

Cilj je blokada in dokončno zaprtje migrantske poti na italijansko-francoski meji, ki poteka skozi Alpe.

Danes zjutraj, ob 9 uri, je sto identitarnih aktivistov zavzelo svoje pozicije na lokaciji Col de l’Échelle z jasnim namenom blokade in patruljiranja vse pogosteje uporabljene poti ilegalnih migrantov pri invaziji v zahodno Evropo.

Od poletja 2017 naprej, je število ilegalnih migrantov, ki uporabljajo to pot strmo naraslo. Več kot 2000 jih je že bilo uradno registrirano, ostaja pa veliko vprašanje, koliko jih je pot prečkalo uspešno.

Vlada Emmanuela Macrona se neuspešno spopada s problematiko masovnih migracij in kljub vse težji situaciji, še naprej ne zavaruje lastnih državnih meja. Državljani so se zato odločili stvari vzeti v svoje roke! Glavni namen misije je dokazati, da kjer je volja, obstaja tudi rešitev. Namesto neskončnega izčrpavanja državnega denarja, ki ga vlada vsakoletno nameni sprejemnim centrom za migrante, je veliko bolj efektivna rešitev okrepitev sredstev namenjenih za varovanje meja.

Generacija identitete poziva k nepreklicni ustavitvi masovnih migracij in popolno zaprtje poti Col de l’Échelle v francoskih Alpah. Nikomur ne bi smel biti dovoljen vstop v državo na ilegalen način. Zakonodaja obstaja z razlogom, ilegalnim priseljencem ni mesto ne v Italiji in ne v Franciji, temveč v njihovih lastnih domovinah.

Operacija Defend Europe »Alps« se uradno začenja!«

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine