3.8 C
Ljubljana
nedelja, 26 marca, 2023

Odprava mejnih kontrol jih ne odvrača od ilegalnega prehoda meje

Piše: C. R.

Policijske uprave po Sloveniji znova poročajo o novih migrantih, ki se seveda še vedno odločajo za prehod meje na težko prehodnih področjih.

Policisti  PU Novo mesto so  med  opravljanjem nalog varovanja državne meje med 27. 1. in 30.  1.  na  območju  PP  Brežice  (Rigonce,  Dobova,  Obrežje,  Ribnica na Dolenjskem,   Slovenska   vas,  Brežice,  Loče)  izsledili  in  prijeli  24 državljanov  Kube,  17  državljanov  Rusije, deset državljanov Maroka, osem državljanov  Afganistana,  po  pet državljanov Bolivije, Turčije in Indije, dva   državljana   Gruzije,   državljana  Nepala,  državljana  Tunizije  in državljana  Gane.  Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

V  Golobinjeku  so policisti PU Celje  v  soboto  izsledili  štiri  državljane  Irana,  ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. Vsi štirje so zaprosili za azil. Na  območju  Policijske  uprave  Koper pa so policisti v  zadnjem  vikendu obravnavali 67 nezakonitih prehodov državne meje.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine