8.7 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Odkrili tihotapca, ki sta prevažala osem Iranačanov – slednji zaprosili za azil

Sinoči ob  21.05 so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, na priklopnem  tovornem  vozilu  turških  registrskih oznak odkrili dva skrita državljana  Afganistana,  ki sta želela na tak način nedovoljeno vstopiti v našo  državo.  Po  končanem  postopku  so  ju  policisti  vrnili nazaj na Hrvaško.

 

Včeraj,  malo  po  10.  uri  so  policisti  na območju PP Ormož prijeli tri državljane   Afganistana,  ki  so  pred  tem  na  zeleni  meji  iz  Hrvaške nedovoljeno  vstopili  v  našo  državo.  Vse  tri so danes predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti  so včeraj  malo  po  12.  uri  na  območju PP Gorišnica ustavili osebni avtomobil  italijanskih  registrskih  oznak, v katerem je bilo 10 tujcev. V vozilu  je  bilo  8  državljanov Iraka, državljan Hrvaške in državljan BiH. Slednja  sta  ostalim  nudila  pomoč  pri  prehodu državne meje, zato so ju policisti   pridržali   in   bosta  privedena  na  zaslišanje  k  dežurnemu preiskovalnemu  sodniku  Okrožnega  sodišča na Ptuju. Iračani so v postopku zaprosili  za  mednarodno  zaščito  v naši državi, zato so jih prepeljali v Azilni dom.

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju  Tanče  Gore  izsledili in prijeli dva državljana Afganistana in na območju  Gabrja  državljana  Pakistana.  Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

V zadnjih 24 urah so policisti Policijske uprave  Ljubljana  med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Rakovega   Škocjana  izsledili  in  prijeli  tujca  (drž.  Indije),  ki  je nezakonito  prestopil  državno  mejo.   Postopek  policistov s tujcem še ni zaključen. Enega tujca, ki je ilegalno vstopil v Sloveniji, so obravnavali tudi na območju PU Murska Sobota.

 

 

 

 

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine