12.2 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

Obstaja ogromna tiha večina, ki je dobila svoj glas – Intervju z vodjo belgijske patriotske mladinske skupine

Pred dvema tednoma je video flamske mladinske skupine, imenovane Schild & Vrienden, postal viralen, potem ko so člani omenjene skupine motili levičarski protest v mestu Ghent. V nadaljevanju je objavljen intervju z vodjo in ustanoviteljem skupine Driesem van Langenhovem, povezava do omenjenega videa pa je objavljena pod njim.

Vaša skupina se je pojavila na protilevičarskem videoposnetku, ki je postal viralen in celo prečkal ocean; ste pričakovali ta uspeh?

Boj proti kulturnemu marksizmu in množičnemu nekontroliranemu priseljevanju je boj, ki se dogaja po vsem svetu. Povsod se pojavljajo majhne skupine patriotov in vsak dan postajajo vse večje.
Z našim videom smo želeli pokazati svetu, da flamski patrioti delujejo. Želimo navdihniti flamsko mladino in evropske mlade, da se zavzemajo za svojo dediščino in prihodnost.
Niso pričakovali, da bi video postal viralen. Čeprav je bil cenzuriran na več platformah za družabne medije, so ga delili in gledali več kot milijonkrat. To kaže, da imamo veliko tiho večino, ki se je začela oglašati.

Kakšen je bil cilj vašega dejanja in ali ste ga dosegli?

Cilj naše akcije je bil, da bi marksistom in aktivistom pokazali, da flamska mladina levičarjem ne dovoljuje zlorabe njene kulturne dediščine, ki bi radi zagnali svoj načrt za nezakonito priseljevanje. V manj kot 24-ih urah so bili patrioti po vsem svetu navdihnjeni z našim akcijskim delom in objavili so patriotske naslove. Torej bi lahko rekli, da je bil naš ukrep velik uspeh.

Tudi negativen odziv je bil: vaš posnetek so na primer cenzurirali na Facebooku. Imate kakšno idejo, zakaj se je to zgodilo? Ni namreč izgledal kot žaljiv.

Cenzura na Facebooku je bila rezultat organiziranega množičnega poročanja levičarjev. Moj osebni račun je bil blokiran za 30 dni zaradi čisto neškodljivega posta, samo zato, ker so ga levičarji prijavili. Facebook aktivno izvaja »politično korektno« cenzuro.

Kakšna je bila vaša motivacija za začetek tega gibanja?

Moja motivacija za začetek gibanja Schild & Vrienden je moj velik občutek za pravičnost. Preprosto ne morem prenašati krivic; flamska in evropska mladina pa se soočata z veliko nepravičnostjo: Vidimo, da se naša kultura in dediščina uničuje. Svojo identiteto zamenjujemo za sramoto in krivdo. opažam ogromno, nekontrolirano priseljevanje na račun utopičnih sanj prejšnjih generacij. Izkoristile so nas politične elite, ki so ustvarile velik dolg in ki ga moramo zdaj plačati.

Glavni mediji, kot je Knack, so vas imenovali desničarsko ekstremistično gibanje, kako bi ga opisali?

Mislim, da nas Knack ni imenoval kot ekstremističnego gibanje.
Mediji v Belgiji nas za zdaj dobro obravnavajo, ker se osredotočamo na pozitivne ukrepe. Pomagamo starejšim in brezdomcem, pobiramo smeti, čistimo spomenike in promoviramo lokalno proizvedene izdelke.

Kaj lahko pričakujemo od Schild & vrienden v prihodnosti?

V prihodnosti lahko pričakujete, da bo Schild & Vrienden postalo množično gibanje. Zaradi dobrega sporočila in pozivov k dejanjem pridobivamo naklonjenost v Flandriji. Želimo profesionalizirati naše gibanje, da bomo lahko zrasli v organizacijo, ki bo tek flamske zgodovine spremenila na bolje.

Video si lahko ogledate na naslednji povezavi: https://www.youtube.com/watch?time_continue=9&v=eXSOC7qwZso 

Zadnje novice

Sorodne vsebine