4.8 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Obeta se nam še hujši pritisk migrantov na Evropo!

Danes smo v tujem tisku, predvsem v turškem, grškem in  delno bolgarskem, zaznali in prebrali, da Turčija dovoljuje sirskim beguncem migrantom, da potujejo naprej, kar pa dejansko pomeni nov naval na evropske države, posledično temu zahodnoevropske države. 

Situacija na turško-sirski meji se spet zaostruje. Posebej in/ali prav zaradi tega, ker so na področju mesta Idliz  v sirski provinci Hatai,  kjer turška oblast z vojsko podpira upornike zoper uradno sirsko vlado. V tem delu Sirije je turška vojska bila ob 33 vojakov, ki so bili ubiti s strani provladnih sirskih sil. Iz taistih delov Sirije se je proti Turčiji napotilo 920 tisoč civilistov. Turki oziroma uradna oblast,  so sporočili, da novih civilistov ne morejo več sprejemati v svojo državo, da težko obvladuje sedanjih 3,6 mio razseljenih oseb iz Sirije. Za tiste pa, ki so v Turčiji pa, neuradno sicer tudi očitno, Turčija v prihodne ne namerava  ustavljati bežeče civiliste na poti proti Evropi.  

Turčija bi naj po dogovoru z Evropsko unijo izpred štirih let, omejevala  priliv migrantov in beguncev proti EU ter zato tudi prejemala  ogromna sredstva za skrb za nekaj milijonov Sircev. Zelo malo bi jih naj bilo v taboriščih na jugu Turčije, morda nekaj čez  100 tisoč, vsi ostali pa so po velikih mestih, kjer se jih težko nadzoruje in brez vpogleda v stanje se lahko manipulira  z njimi, denarjem  za njih ter tudi z zlorabo in podrejanjem ter ostalim nečloveškim ravnanjem. Obenem to bi naj povzročalo Turkom  ekonomsko izčrpavanje ter politične napetosti v sami državi.

Več si lahko preberete TUKAJ.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine