7.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

Nova zmaga za uvoznike islamizma! Ladji z 49 migranti bosta lahko pristali na Malti, migrante si bo porazdelilo osem evropskih držav!

Ladji nemških človekoljubnih organizacij Sea-Watch in Sea-Eye s skupno 49 migranti na krogu bosta “v naslednjih nekaj urah” lahko pristali na Malti, potem ko je osem evropskih držav doseglo dogovor, da sprejmejo migrante, je sporočil malteški premier Joseph Muscat.

 

Migrante bodo sprejele Nemčija, Francija, Portugalska, Irska, Romunija, Luksemburg, Nizozemska in Italija, poročajo tuje tiskovne agencije.

“Dosežen je bil ad hoc dogovor,” je potrdil Muscat in dodal, da je bil v tem okviru dosežen tudi dogovor o usodi 249 migrantov, ki jih je Malta rešila konec decembra.

Od skupno 298 migrantov jih bo 176 sprejelo omenjenih osem držav EU, 78 jih bo ostalo na Malti, 44 migrantov iz Bangladeša pa bodo vrnili v domovino, je dejal malteški premier.

Na dovoljenje za vplutje v pristanišče katere od evropskih držav sta ladji z 49 migranti na krovu, med njimi so dojenček in več otrok, več kot dva tedna čakali v Sredozemskem morju. Sea-Watch 3 je 22. decembra pred libijsko obalo rešila 32 ljudi, ki so se znašli v težavah. Ladja organizacije Sea-Eye pa je teden dni kasneje iz Sredozemskega morja rešila še 17 migrantov.

Zadnje novice

Sorodne vsebine