16.4 C
Ljubljana
petek, 18 junija, 2021

Nova srhljiva resnica o migracijah: Tunizija izpušča kriminalce pod pogojem, da zapustijo državo in gredo v Evropo!

Nemški blog Indexexpurgatorius, ki objavlja novice, ki jih sicer politično korekten tisk noče objaviti, je nedavno objavil novo srhljivo resnico: Tunizija iz zaporov izpušča kriminalce pod pogojem, da zapustijo državo. Seveda so že na poti v Evropo.

 

Kot navaja blog, je Tunizija ob deveti obletnici tunizijske revolucije oprostila 2.391 zapornikov pod pogojem, da zapustijo državo. 14. januarja letos se je predsednik tunizijske republike Kais Saied, ki je mandat začel konec oktobra lani, odločil, da na poseben način pomilosti veliko množico zaprtih kriminalcev, potem ko je bil iz zapora izpuščen bivši predsednik Zine El Abidine Ben Ali. Odločitev je bila sprejeta po srečanju z ministrom za pravosodje Mohamedom Karimom Jamoussijem.

Iz tega razloga se vse bolj pojavlja bojazen, da se bo ponovila tragična izkušnja iz leta 2017 in iz obdobja prej, saj so že takrat v Evropo prišli izpuščeni kriminalci, seveda pod pretvezo, da so begunci. Nekateri naj bi nato priznali, da so bili zaprti v Tuniziji. Za pot v Evropo, denimo do Italije, pa naj bi plačevali okoli tisoč evrov. Vsaj tako je dopisnikom Matrixa zaupal eden od omenjenih zapornikov. Slednji je celo pokazal posnetke svojega potovanja ter angleško ladjo, ki jih je »rešila« in odpeljala v Messino. Ob tem je pritrdil, da v Tuniziji izpuščajo kriminalce, ki nato zapuščajo državo.

Na pot je tako odšlo proti Evropi že na tisoče kriminalcev. Zato je potrebna nujna blokada teh kontingentov vojske smrti že pri obali Severna Afrike. Toda po vsej verjetnosti se bo znova dogajal isti scenarij kot prej: prišlo bo do brodolomov, »begunce« pa bodo ladje v lasti nevladnih organizacij odpeljale v Evropo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine