14.3 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

Kar 60 naenkrat jih je tacalo skozi gozd – poloviti so jih morali pripadniki posebne enote policije

V zadnjih 24 urah so policisti Policijske uprave  Ljubljana  med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ribnice in Ljubljane izsledili in prijeli 11 tujcev (drž. Maroka, Egipta in Irana),  ki  so  nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.


V istem času so na območju PU Koper obravnavali 8 ilegalnih migrantov, in sicer na območju PP Koper 4 (3x Irak, 1x Maroko), PP Ilirska Bistrica 1 (Bangladeš), PP Kozina 1 (Turčija) in PP Piran 2 (Afganistan). Italijanski varnostni organi so nam vrnili 2 državljana Afganistana. Postopki še potekajo.

Brežiški policisti so v Čatežu ob Savi prijeli štiri državljane Maroka, tri pa metliški policisti pri Drašičih. Zvečer so v bližini Cirnika prijeli državljana Pakistana. V sredo zgodaj zjutraj so pri Ločah prijeli dva državljana Palestine,  v Podgračenem pa dva državljana Kitajske.

V Srednji vasi pri Semiču so nekaj pred četrto uro popoldne opazili večje število oseb, ki so bežale v smeri Komarne vasi. Policisti iz Črnomlja, Dolenjskih Toplic in specializirane enote za nadzor državne meje generalne policijske uprave so nato v okolici prijeli skupaj 60 oseb iz Pakistana in Afganistna, za katere so ugotovili, da so v državo vstopili na nezakonit način. Pri izvajanju postopkov in varovanju so v noči iz torka na sredo in sredo sodelovali še policisti posebne policijske enote policijske uprave Novo mesto. Postopki s tujci še niso zaključeni.

Včeraj,  ob  14.30, so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v priklopnem  tovornem  vozilu  srbskih  registrskih  oznak,  odkrili  skrita državljana  Irana,  ki  sta želela na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Po končanem postopku so ju policisti vrnili nazaj na Hrvaško.

Zadnje novice

Sorodne vsebine