10.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 14 junija, 2021

Noro: V Avstriji iz hladilne prikolice zbežalo okoli 40 migrantov

V Avstriji je iz hladilne prikolice prejšnji teden zbežalo okoli 40 migrantov, potem ko so opozorili na svoje razmere z glasnim kričanjem. Policija je danes sporočila, da je uspela ujeti 38 migrantov, voznika tovornjaka pa so aretirali, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

 

Voznik tovornjaka je zaradi glasnega opozarjanja migrantov ustavil vozilo v bližini kraja Leitha, približno 40 kilometrov od Dunaja. Migranti, ki so imeli težave s pomanjkanjem kisika, pa so izkoristili priložnost in zbežali.

Policija je pred enim tednom postala pozorna na tovornjak ob robu avtocesta, ko je nanj opozorilo več mimoidočih. Policiji so poročali, da so videli ljudi, ki so skočili s tovornjaka in zbežali na bližnje polje. Območje so preiskali tudi s pomočjo helikopterja in pridržali 38 oseb.

Kot so jim pojasnili migranti, so tihotapcem plačali od 6000 do 8000 evrov. Sprva so po različnih poteh prišli iz Turčije v Romunijo, kjer so dlje časa prebivali v na pol porušeni hiši. Vožnjo s tovornjakom pa so začeli v gozdu v bližini meje z Madžarsko. V skrit del hladilne prikolice se je po navedbah pridržanih migrantov skrilo 43 oseb, med njimi šest mladoletnikov.

Zadnje novice

Sorodne vsebine