3.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Noro: Švedska financirala poligamistu s 16 otroki iz Sirije kar tri vile s pogledom na morje

Dobrodošlica islamskim migrantom je na Švedskem dosegla vrhunec – sirski poligamist, ki ima 16 otrok s tremi ženami, bo odslej lahko užival kar v treh luksuznih vilah s pogledom na morje. Financirale so jih švedske oblasti in zanje odštela 1,8 milijona dolarjev. Mnogi Švedi so ob tem zgroženi.

 

Vse tri vile se nahajajo ob Baltskem morju in imajo vrednosti 400 tisoč, 650 tisoč in 700 tisoč dolarjev, nahajajo pa se v priljubljenem letovišču Saltsjöbaden.

A to seveda še ni vse: tamkajšnja lokalna administracija je doslej za oskrbo in nastanitev migrantov porabila kar 32 milijonov dolarjev, prvotno pa je bilo načrtovanih “le” 12,5 milijona dolarjev. Tja so naselili 370 migrantov v zadnjih letih. Zaradi tega je nastalo veliko ogorčenje, saj migranti praktično vse dobijo od države, medtem ko mora povprečen Šved zelo paziti na izdatke. Prav tako je veliko ogorčenje sprožilo tudi dejstvo, da se na ta način sedaj legalizira tudi poligamija, ki pa jo zelo ceni švedska levica. Zanjo je poligamija priložnost, da ženske premagajo zakoreninjeno patriarharno institucijo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine