18.8 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

Noro! Migrant posilil 17-letnico in brez slabe vesti priznal krivdo in odvrnil: “Zakaj pa ne?”

21-letni migrant Ishaq Al-Noor je bil obsojen na 16-letno zaporno kazen, potem ko je na pokopališču posilil 17-letno deklico. Sicer je poskušal posiliti tudi drugo žensko, a je ta uspela spolnemu izprijencu zbežati. Pri vsem tem pa najbolj bode v oči, kako je migrant brez kakršne koli slabe vesti priznal posilstvo: “Storil sem to. Zakaj pa ne?”

 

Sudanski prosilec za azil, ki bo po odsluženi kazni deportiran, je v Veliko Britanijo prispel pred tremi leti. Voice of Europe poroča, da ima za seboj pestro preteklost, saj je junija in novembra lani izvedel skoraj identične napade.

Moški je obtožbi žensk, ki ju je v njunem imenu prebral tožilec John Thackray, poslušal povsem hladnokrvno in odvrnil: “Ja kriv sem. Storil sem to. Zakaj pa ne?” 17-letnico je posilstvo prizadelo in zaznamovalo njen pogled na prihodnost, nase in na varnost. “Leto dni po napadu občutim krivdo in slišim grozo svoje matere, ko me je po telefonu vprašala, ali me je kdo poškodoval. To je zlomilo moje srce.”  

Posiljeno najstnico je prizadelo, ko je morala pred svojimi starši policistu razlagati, kako se je dogodilo posilstvo. “Razžiralo me je od znotraj. Vedno sem dosegala dobre rezultate v šoli in sem imela ambicije glede prihodnosti,” je priznala in dodala, da se je začel njen uspeh po napadu slabšati, prav tako pa je bila tudi vedno manj prisotna pri pouku. Pojasnila je, da jo mučita paranoja in občutek krivde, prav tako pa ima velike težave s spanjem.

Samomorilska nagnjenja zliva na papir
“Dolgi dnevi in noči vodijo v sovraštvo do same sebe,” je dejala in dodala, da je začela sovražiti samo sebe. “Začela sem se tako sovražiti, da me to še danes plaši.” Povedala je, da velikokrat napiše pismo, v katerem izrazi depresijo in samomorilska nagnjenja, nato pa ga pusti na postelji v upanju, da ga bodo videli njeni starši in uvideli, da kliče na pomoč.

Napadena najstnica je priznala, da trpi za tesnobo v družbi ljudi, ob katerih se je včasih počutila sproščeno, prav tako pa je povedala, da jo je velikokrat strah, da bo zopet naletela na napadalca. “Nisem mu dala razloga za posilstvo. S spolnim odnosom se nisem strinjala in dala to jasno vedeti. Očitno pa se mu moje mnenje ni zdelo vredno, ni se mu zdelo vredno spoštovati mojega telesa in duše, kot si zasluži vsak človek.” Druga ženska, ki se je uspela ubraniti posilstvu, je poskušala storiti samomor. Ta pa se je zaradi osebnega zadoščenja odločila, da si ogleda razglasitev kazni za človeka, ki jo je psihično uničil.

Sodnik Simon Jack je na sodišču izpostavil, da morata biti žrtvi ponosni na svoj pogum, saj ve, da je težavno podoživeti travmatično izkušnjo in podrobnosti te deliti s skupino neznancev. “Brez pogumnih žensk mi ne bi imeli možnosti zadostiti pravici in obraniti drugih žensk pred morebitnim podobnim napadom.” 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine