7.5 C
Ljubljana
sreda, 1 februarja, 2023

Noro: Državljan Francije v kombiju prevažal kar 33 državljanov Bangladeša, ki so pred tem nezakonito prestopili slovensko državno mejo

Policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so  intervenirali  v  69 nujnih primerih  in  na  številko  113 prejeli 285 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo  z lažjimi telesnimi poškodbami in šest prometnih nesreč, v katerih je  nastala  premoženjska  škoda.

V Brežicah so zasegli avtomobil kršitelju cestno  prometnih  predpisov,  ki  nima  veljavnega  vozniškega dovoljenja. Posredovali  so  zaradi 14-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in  v  zasebnih  prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. S področja kriminalitete  so  obravnavali  sume  kaznivih dejanj grožnje, poškodovanja tuje  stvari,  vlomov  in  tatvin.  Posredovali so zaradi nesreče pri delu, sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi in tatvine

Na  gozdni  poti v okolici Račjega Sela je popoldne nekdo vlomil v parkiran osebni  avtomobil  in odtujil svetilko in daljnogled. Lastnika je oškodoval za okoli 900 evrov.

V  Gorenjem  Zabukovju  je  med  17. in 19.30 neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev  in  skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je denar in zlat nakit ter lastnike oškodoval za več kot 2000 evrov.

Med  17.30  in  19.  uro  je v Gorenjih Jesenicah nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil okoli 500 evrov.

Kršitelja pridržali

Policiste  PP  Novo  mesto so okoli 19. ure poklicali na pomoč iz naselja v okolici  Novega mesta, kjer naj bi prišlo do prepira med dvema kršiteljema. Eden  izmed  kršiteljev, ki je bil pod vplivom alkohola, se tudi po prihodu policistov  ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov, zato so zoper njega uporabili  prisilna  sredstva,  ga  obvladali  in  odpeljali  v prostore za pridržanje.  Obema  so izdali plačilni nalog zaradi kršitev javnega reda in miru.

Prijeli tihotapca in tujce

8.  11.  nekaj  po  5.  uri  so  policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje na avtocesti pri izvozu za Mirno Peč (smer Ljubljana) ustavili kombinirano   vozilo   francoskih   registrskih  oznak.  Med  postopkom  so ugotovili,   da   državljan  Francije  v  kombiju  prevaža  33  državljanov Bangladeša,  ki  so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Osumljencu kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost  in  ga  odpeljali  v prostore za pridržanje. S kazensko ovadbo ga bodo  kriminalisti privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Bangladeša pa še niso zaključeni.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so na območju krajev Grabrovec, Trnje, Brestanica in na avtocesti pri  Trebnjem  izsledili  in prijeli 11 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno  mejo.  Policijski  postopki  s  petimi  državljani Maroka, štirimi državljani  Afganistana,  državljanom  Tunizije  in državljanom Alžirije še niso zaključeni.

Vir: Policijska uprava Novo mesto

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine