12.5 C
Ljubljana
sreda, 28 septembra, 2022

Noro! Država pred državljani skriva informacije o ugodnostih, ki jim pripadajo, hkrati pa migranti dobijo celo več denarne pomoči od tistih, ki so dolga leta vplačevali v državno blagajno?!

Thomas Hetze, Nemec, ki živi v petčlanski družini, je vrsto let vplačeval v socialni sistem, a mu je nemška vlada pred kratkim sporočila, da je njegova družina upravičena zgolj do 900 evrov mesečno. 

 

Tako kot v Sloveniji se tudi v Nemčiji očitno mnogo bolje godi migrantskim družinam kot pa družinam davkoplačevalcev, ki so leta vplačevali v socialni sistem države. Če je njegova 5-članska družina upravičena do 900 evrov mesečno, pa je migrantska 4-članska družina upravičena v Nemčiji kar do 1350 evrov – seveda, ne da bi pred tem karkoli vplačala v njihov socialni sistem, razkriva Voice of Europe.

Celo pri Združenih narodih ugotavljajo, da se v Nemčiji pojavlja vidna diskriminacija. Predvsem trpijo starejši, ki živijo v grozljivih razmerah, ker primanjkuje osebja, ki bi skrbelo za njih, pa tudi otroci. Poročilo ZN govori, da naj bi v Nemčiji živelo kar 2,55 milijona otrok v revščini!

Pri tem pa se zdi, da je v celoti zatajila prav nemška država. Strokovnjaki namreč ugotavljajo, da birokracija in pomanjkljive informacije za starše preprečujejo, da bi ti prejemali ugodnosti, za katere so upravičeni. Medtem ko migranti težav s pomanjkljivimi informacijami nimajo …

Voice of Europe še dodaja, da je Nemčija v času migrantske krize leta 2015 prevzela na stotine tisočev migrantov z nizko ali nikakršno izobrazbo, kar je še dodatno obremenilo socialne sisteme in povzročilo socialni razkol.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine