10.1 C
Ljubljana
sreda, 14 aprila, 2021

Noro! Država pred državljani skriva informacije o ugodnostih, ki jim pripadajo, hkrati pa migranti dobijo celo več denarne pomoči od tistih, ki so dolga leta vplačevali v državno blagajno?!

Thomas Hetze, Nemec, ki živi v petčlanski družini, je vrsto let vplačeval v socialni sistem, a mu je nemška vlada pred kratkim sporočila, da je njegova družina upravičena zgolj do 900 evrov mesečno. 

 

Tako kot v Sloveniji se tudi v Nemčiji očitno mnogo bolje godi migrantskim družinam kot pa družinam davkoplačevalcev, ki so leta vplačevali v socialni sistem države. Če je njegova 5-članska družina upravičena do 900 evrov mesečno, pa je migrantska 4-članska družina upravičena v Nemčiji kar do 1350 evrov – seveda, ne da bi pred tem karkoli vplačala v njihov socialni sistem, razkriva Voice of Europe.

Celo pri Združenih narodih ugotavljajo, da se v Nemčiji pojavlja vidna diskriminacija. Predvsem trpijo starejši, ki živijo v grozljivih razmerah, ker primanjkuje osebja, ki bi skrbelo za njih, pa tudi otroci. Poročilo ZN govori, da naj bi v Nemčiji živelo kar 2,55 milijona otrok v revščini!

Pri tem pa se zdi, da je v celoti zatajila prav nemška država. Strokovnjaki namreč ugotavljajo, da birokracija in pomanjkljive informacije za starše preprečujejo, da bi ti prejemali ugodnosti, za katere so upravičeni. Medtem ko migranti težav s pomanjkljivimi informacijami nimajo …

Voice of Europe še dodaja, da je Nemčija v času migrantske krize leta 2015 prevzela na stotine tisočev migrantov z nizko ali nikakršno izobrazbo, kar je še dodatno obremenilo socialne sisteme in povzročilo socialni razkol.

Zadnje novice

Sorodne vsebine