22 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

Nezakoniti migranti vse pogosteje kolovratijo naokoli tudi na območju PU Ljubljana; nekateri so bili ujeti šele v prestolnici

V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 187  klicev  za  posredovanje  v  interventnih  dogodkih.  Od  navedenih so policisti  s  področja  kriminalitete  obravnavali  43 dogodkov, s področja javnega  reda  in  miru  56  dogodkov  in  s  področja prometne varnosti 54 dogodkov. Policisti  so  med  drugim s področja kriminalitete obravnavali 7 tatvin, 6 vlomov  (v  enem  primeru  je ostalo pri poskusu) in 3 primere poškodovanja tuje stvari.

S   področja  prometne  varnosti  so  obravnavali  12  prometnih  nesreč  z materialno  škodo  in  nesreči  z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo. S  področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 24 krat na javnem kraju in 1 krat v zasebnem prostoru. Policisti  so  med  opravljanjem  nalog  varovanja  državne meje prijeli 14 tujcev (drž. Afganistana, Alžirije,  Pakistana in Maroka), ki so nezakonito prestopili  državno  mejo.   Prijeti so bili v krajih Stara Cerkev, Kuželj, Seč,  Velike  Lašče  in  Ljubljani.  Postopki  policistov  s  tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta

V  Kočevju  je  bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov. V  okolici Grosuplja je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil vodni črpalki. Lastnika je oškodoval za okoli 350 evrov. V  okolici  Ribnice  je bilo vlomljeno v klet, od koder je neznani storilec odtujil motorni žagi. Lastnika je oškodoval za okoli 1000 evrov. V  Grosuplju je bilo vlomljeno v klet, od koder je neznani storilec odtujil kolo. Lastnika je oškodoval za okoli 400 evrov. Na  območju  Bežigrada  je  bilo vlomljeno v gradbeni kontejner in odtujena zidarska mrežica. Nastalo je za okoli 400 evrov škode. Prijet osumljenec tatvin v zdravstvenih ustanovah Ljubljanski  policisti so v okviru kriminalistične preiskave identificirali in  prijeli  osumljenca  tatvin,  ki  so  bile  izvršene v mesecu juliju in avgustu  na  območju  Ljubljane.  Gre  za  42-letnega drž. Slovenije, ki je utemeljeno   osumljen  sedmih  tatvin,  ki  jih  je  izvrševal  predvsem  v zdravstvenih  ustanovah,  odtujil  pa  je  po  večini denar in denarnice. Z dejanji  je  povzročil okoli 1200 evrov skupne škode. 42 – letnik je bil za tovrstna  dejanja  že  obravnavan  in  obsojen. Osumljeni bo danes skupaj s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Prometne nesreče

Včeraj  okoli  17.30  se je Na jami v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri  sta bili udeleženi dve kolesarki. Po do sedaj zbranih obvestilih je do  nesreče  prišlo  na kolesarski stezi, ko sta kolesarki, ki sta vozili v isti  smeri,  pri prehitevanju trčili s krmili. Pri tem sta obe padli in se lahko  telesno  poškodovali.  Z  reševalnim vozilom sta bili odpeljani v KC Ljubljana.   Ko  bodo  zbrana vsa obvestila bodo policisti izvedli ustrezen ukrep. Včeraj  nekaj  pred  12.  uro  se je na Adamičevi cesti v Ljubljani zgodila prometna  nesreča,  v  kateri  sta bili udeležena voznik osebnega vozila in peška.  Po  do  sedaj zbranih obvestilih je do nesreče prišlo, ker je peška nepravilno  prečkala  vozišče. V nesreči se je lažje telesno poškodovala. Z reševalnim  vozilom  je  bila  odpeljana v KC Ljubljana. Ko bodo zbrana vsa obvestila bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine