18.1 C
Ljubljana
četrtek, 7 julija, 2022

Nezakoniti migranti tokrat iz Indije, Pakistana, Iraka, Kube, Maroka, Turčije in Burundije

Piše: C. R.

Policisti so imeli znova polne roke dela z migranti. V Kopru so prestregli kar 55 nezakonitih prehodov meje v zadnjem dnevu, dan pred tem pa štiri.

Brežiški pa so policisti iz srede na četrtek prijeli petnajst tujcev, ki so na nezakonit način prišli v Slovenijo. V torek zvečer so v Bukošku prijeli dva državljana Turčije in tri državljane Iraka. Patrulja Slovenske vojske, ki je pomagala policiji pri nadziranju državne meje, je v četrtek ob pol šestih zjutraj v Rigoncah opazila državljana Maroka, ki je mejo prestopilizven mejnega prehoda. Tujca so prijeli in v postopek prevzeli policisti. V Slovenski vasi in Brezju pri Veliki Dolini so v sredo dopoldne prijeli devet državljanov Burundije.

V četrtek dopoldne so v prav tako Ponikvah pri Brežicah policisti prijeli po šest državljanov Indije in Pakistana ter dva državljana Pakistana. Novomeški policisti so v četrtek, nekaj pred enajsto uro dopoldne, na vlaku, ki je v Novo mesto pripeljal iz Črnomlja, prijeli tri državljane Iraka. Na železniški postaji Dobova so v petkovih zgodnjih urah prijeli štiri državljane Kube.

Sorodne vsebine